Не избиват само животните! Лъсна зловеща конспирация със спрените лекарства за сърце! Вижте какво се случи с болните в България!

България отблизо

И докато България се тресеше от скандала с безпардонното избиване на животни, не забеляза, че в същото време започна и избиването на хора.

Може би защото те си умират тихо, един по един и никой не вижда, че случаите се увеличават. От МЗ по нарежане на ЕС бяха спрени 62 медикамента, съдържащи съставката валсартан. А тя беше обявена за опасна. Подобни лекарства пият над половин милион българи и останаха без тях! И рискът да получат кризи и даже да умрат, стана огромен.

Ето какво казват специалистите:

„Валсартанът в терапията на хората с хипертония и сърдечни заболявания е едно от най-новите вещества в лекарствата. Той действително е много добър и  ползите от него за болните са много по-големи от евентуалните рискове.

Тези лекарства са животоспасяващи, а минималният риск веществото да има канцерогенен примес, какъвто навсякъде съществува, е много по-приемлив, отколкото евентуалното заболяване, което би могло да се получи след дългогодишна употреба.

Серията лекарства с валсартан помагат на хиляди хора да не получат хиперточинчна криза и инфаркт и даже ги спасяват от смърт.

Това коментира по телевизията професорът по фармакология Георги Момеков.

Преди дни Агенцията по лекарствата обяви, че в целия ЕС спират от продажба 62 медикамента за високо кръвно и  сърдечни заболявания  със съставката варсартан. Като причина бе изтъкнато, че при проверка на част от хаповете бил открит примес, който попаднал в състава на валсартана и то /забележете/ при производството му в завод в Китай.  Някак витеевато и без доказателства се твърди, тоест се смята,   че замърсителят е канцерогенен.

„Нито едно лекарство не е абсолютно чисто, защото това не е възможно. Абсолютно е допустимо  субстанциите да имат някакви примеси“ , коментира проф. Момеков. И те имат.

Това, че в няколко партиди  са открити примеси, изобщо не значи, че ги има във всички  всички таблетки, нещата просто се преекспнират, плахо добави той и успокои болните, че в лекарствата им няма никаква страшна съставка.

В същото време обаче много хора изпаднаха в паника. Те хукнаха към джипитата си за нови рецепти, но някои от лекарите не знаеха какъв заместител да им изпишат. Направленията за кардиолог свършиха за един ден. Шашнати болни спряха да пият илачите си от страх, че ще се разболеят от рак.

Като по магия аптеките се оказаха заредени с няколко нови видове лекарства против хипертония и сърдечна недостатъчност, но на доста по-високи цени. Някои побързаха да си купят, но твърдят, че ефектът им не е същият.

От болниците отчетоха бум на хипертонични и сърдечни кризи.

Професор Момеков намекна, че в старите лекарства няма нищо опасно, но не посмя да каже, че спирането им от продажба е безсмислено и хората могат да си ги пият. Това обаче намекна експертка от НЗОК.

Изтеглянето на лекарствата  се случва, когато вън е разгарът на лятото и високите температури и когато сърдечноболните са най-застрашени. Случаят е и прецедент, тъй като досега са спирани от продажба едно, максимум две лекарства. Не цели 62!

Питаме се това дали е резултат от търговската война с Китай, защото съставката е произведена там? Дали е битка за надмощие на самите фармацевтични компании, тъй като новите илачи вече бяха произведени и се появиха веднага в аптеките?

Или у нас просто е начин да се редуцира още малко населението?

Увеличиха малко пенсиите, сега трябва да намалим броя на пенсионерите, коментират разгорещено в Мрежата.

В момента болни припадат, умират, а никой не казва какво им е вредното на тези лекарства.

Как да не се запиташ дали това не е геноцид, или нещо много по-лошо?

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Не избиват само животните! Лъсна зловеща конспирация със спрените лекарства за сърце! Вижте какво се случи с болните в България!

  1. Планът Ран-Ът за унищожаването на българската нация се изпълнява успешно. Жалко, че не умират само дебилите в България, които избират тази престъпна власт, но и стойностните хора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *