Нинова заговори за болни мозъци, плащане под масата и паднали рейтинги. И отсече: Знаете ли колко струва една статия в „Ди велт“?

България отблизо

Радев опитва да си върне подкрепата на българските социалисти, които предаде. Така разчитам връчването на БСП на мандата от президента. Политиките на служебния кабинет са много различни от това, което изповядват социалистите.

Това заяви в ефира на bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

Тя коментира и масовата чистка на хора на БСП от ведомствата, след идването на служебния кабинет.

„Илияна Йотова днес каза, че има проблеми с ръководството на БСП, но не и със социалистите. Напротив, вече разломът е дълбок именно заради политиките на президентството“, каза тя.

„Рейтингът на Радев падна с 10% за няколко месеца, нормално е това да го впечатли“, заяви още социалистката.

Нинова се възмути от „болните мозъци“, които спрягали, че тя ще бави мандата, за да си прави пиар.

„Вярвах, че може да реализираме третия мандат, защото всички партии казваха, че искат правителство. Това все пак е кризисен мандат. Извадихме четири теми, които фигурират в програмите на всички партии“, подчерта тя.

„От лидерската среща има една добра и една лоша новина. С тези партии, които дойдоха, се обединихме около едно и това е ново – че трябва да работим върху това, че трябва да спасим парламентарната република. Това беше центърът на изказването на Борисов. Трябва властта да е в парламента, а не в президентството. Там седяхме хора, които представляваме 139 депутати“, заключи тя.

„Лошата новина е, че не се съгласиха да направим правителство – и тези, които дойдоха и тези, които не дойдоха“, призна Нинова.

Г-н Борисов е в правото си да се обърне към неговата партия и там да си вземат решение. При нас засега стои решение, че няма да правим коалиция с ГЕРБ. Ние искаме обединение около приоритети, а не коалиции“, каза тя.

Според нея народът ще покаже какво е видял през последните месеци. Тя подчерта, че към момента пред БСП си стои забраната за коалиция с ГЕРБ, за по-натам не може да коментира.

Нинова бе запитана и за материала на „Ди велт“, в който страната ни бе обвинена, че тайно е изнасяла оръжия за Украйна:

„Твърдя, че не сме правили такова нещо“, отвърна тя.

„Дори Кирил Петков и Асен Василев  си признаха, че са правили такова нещо заобиколно, как вие отричате“, констатира Иванов.

„България изнася оръжие за над 60 държави. От падането на кабинета Петков, до разрешението на парламента (август – октомври) беше забранено изпращането на оръжие до Украйна. Питам министъра дали е пращано през други страни оръжие, което е за Украйна. Той продължил ли е това нещо, престъпник ли е“, запита тя.

Тя бе категорична, че не е имало нито един документ, който да показва, че даването на оръжие на някоя страна в Европа, ще доведе до препродаването му на украинците.

„В „Ди велт“ може да си поръчаш статия срещу над 20 000. Ако Кирил и Асен са си я поръчали тази, да се оправят“, каза Нинова.

„ПП се опитват, чрез „Ди велт“ да кажат, че ние сме спасили Украйна. Кой ще го повярва, че ние с нашите боеприпаси от ВМЗ „Сопот“ сме спасили Украйна“, риторично запита тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *