Нинова закова: Вместо да решава проблемите, Борисов се крие или разказва вицове!

България отблизо

„Пробивът в системата на НАП е огромен проблем. Над 2 милиарда лева се изхарчиха за електронно правителство, а резултатът не е нулев, а под нулата – сринати митници, система на НАП, Търговски регистър, ГРАО, ЦИК, Народно събрание, Министерство на правосъдието. Не остана несрината система.“

Това заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

„Некадърно свършена работа и може би корупционно свършена. Правителството генерира нестабилност и несигурност. Отново имаше информация, че Фолксваген не предпочитат България за нов завод – как да дойдат инвеститори при тази среда в България. Нека да се вслушаме в експертите. Това е опасност. Личните ни данни са на показ“, отбеляза Корнелия Нинова и предупреди, че това е до живот, защото не може да се смени ЕГН-то.
„Реакцията на правителството е абсолютно неадекватна. И другаде се случват такива неща, но няма случай данните на 5 милиона души да са публични. CNN написаха „Цяла нация е хакната”. Не може в тази криза да излезеш и да говориш вицове и лакардии- как имаме много добри хакери, защото ни е добро образованието. Това е безотговорно. Борисов се е скрил от няколко дни. Премиерът се крие в критични ситуации.
За мен реакцията трябва да е друга – трябваше да се излезе и да се признае кризата, както и да се обявят конкретни мерки“, коментира председателят на БСП. Нинова изтъкна казаното от специалистите, че може да се посегне на банковите ни сметки и може да се вземе кредит с тези данни, да се прехвърли имот, да се теглят пари.
„Вместо да излязат и да кажат- имаме проблем, решаваме го с общи усилия, те се скриват и казват, че опозицията е виновна и че плаши народа. Това е безотговорно към 5 милиона българи“, критикува реакцията на управляващите Корнелия Нинова.
Сделката за Ф16 е твърде скъпа за възможностите на България „Крайният вариант за сделката за изтребителите се разграничава от мандата, който имаме ние, даден ни от Националния съвет на партията и от решението на парламента.
Партията има решение за модернизация до 2 % от БВП. Има нужда от модернизация, но крайният договор много надвишава тази цена. Сделката е твърде скъпа за възможностите на България“- коментира лидерът на левицата другата актуална тема за закупуването на самолетите Ф16.
Нинова обърна внимание, че според военно-техническата експертиза, в крайния вариант тези самолети не са окончателно оборудвани. Тя допусна, че вероятно, за да се свали цената, правителството се е лишило от брой ракети, брой пилоти, които трябва да се обучат.  Взима се нов дълг, за да се платят самолетите.
Обикновено, когато няма аргументи, Борисов постъпва лековато. Той каза, че не иска да оставя дългове на следващите и затова плаща накуп. Но той оставя дългове на целия български народ като взе заем. Този дълг ще го плаща народът, а не той лично. Това е против българския интерес”, категорична бе Нинова. Непостоянството в политиката е много опасно.
„Получих отговор от ЕК, в който се казва, че нашето писмо, относно финансирането на партиите ще бъде разгледано от еврокомисаря по правосъдие Вера Юрова и в най-кратки срокове ще има реакция от ЕК. Европейската практика в последните години е да се ограничава финансирането от фирми, за да се изсветляват партиите и затова се прибягва към държавно финансиране“, заяви Корнелия Нинова по въпроса за финансирането и субсидиите на партиите.
Тя отбеляза, че управляващите в България направиха стъпка назад от тази добра европейска практика, връщайки финансирането на юридически и физически лица и то без ограничения. „Всеки може да финансира партиите.
Без ограничение на външните юридически лица – всякакви фондации могат да спонсорират партиите. Без критерии на какво трябва да отговарят тези фирми. Политическият живот на България става отворен двор за всякакви влияния – политически, геополитически, религиозни. Това е отречена навсякъде в Европа практика“, допълни председателят на БСП. Нинова увери, че БСП ще намери начин да се финансира.
„Непостоянството в политиката е много опасно – за икономическия, социалния и политическия живот в страната. Само преди 4-5 месеца приехме да има машинно гласуване. Само три месеца след това махнаха машинното гласуване. Две седмици по-късно връщат машинното гласуване за парламентарните избори. И то сега го връщат за парламентарните избори, а след няколко месеца може отново да го махнат. Така не се прави политика и не се управлява държава. Не може един ден напред, друг назад. Това е хаотичност“, заяви лидерът на БСП. Тя не приема аргумента на ГЕРБ, че машинното гласуване било скъпо.
„На президентски, европейски и парламентарни не е скъпо, а на местни е скъпо. Причината е, че наистина ги е страх за резултатите на местните избори. Видяха резултатите от европейските избори – макар и да победиха. Видяха, че губят подкрепа в големите градове. В над 60 общини БСП е първа сила, при положение, че сега имаме 30-40 кмета.
В над 120 градове отиваме на балотаж с ГЕРБ с разлика от стотина гласа. Това ги е шокирало и предприеха мерки това да не се случи на местните избори. Мерките са две : ще ги убием финансово като спрем субсидията и ще махнем машинното гласуване, за да можем отново да подправяме протоколите“, разкри замисъла на управляващите Корнелия Нинова./blitz.bg/

istinata.net

Tagged

1 thought on “Нинова закова: Вместо да решава проблемите, Борисов се крие или разказва вицове!

  1. ВСЕ ПОПЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ,НИНОВА СЕ ПРЕВРЪЩА В ПОЛИТИЧЕСКА КЛЮКАРКА ,НО НЕ И ИСТИНСКИ ПОЛИТИК БОРЕЩ СЕ ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТТА И СМЕНИ МУТРЕНСКАТА СИСТЕМА !! ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ НЯМА ПОЛИТИКА,А ИМА МАФИЯ !!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *