Нинова изненадващо обяви кога се включваме във войната

България отблизо

„Верният изход за държавата е избори 2 в 1“. Това заяви категорично пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Не излъгахме никого от тези, които са ни избрали, посочи лидерът на БСП. Ние сме против задкулисие, паралелни договорки. Няма как да се предадем, останахме почти единствената алтернатива на това, което се случва, ние сме единствената алтернатива“, каза соцшефката.

 

Нинова подчерта, че непрекъснато се борят с модела на задкулисието. „Някой да е чувал по време на управлението ни с ПП-ДБ да е имало такива скандали, да сме делили порции във властта, попита Нинова. Имаше в най-големите кризи стабилизиране на икономиката. Нямаше земеделски протести. БСП в онова правителство бяхме вътрешният коректив от всички глупости, които ПП-ДБ сега натвориха“, каза лидерът на БСП.

„Приемането ни в Шенген по въздух и вода беше отстъпление от националния интерес. Изпълнили сме всички условия за пълно приемане. Нито една друга държава не е имала условие за приемане на бежанци. Само нас унижиха по този начин“, допълни Нинова.

Тя обясни, че в кабинета на Кирил Петков БСП са били единственият коректив, който е спирал вредни решения и не позволявал на ПП-ДБ да правят нещата, които сега сътворяват в този кабинет.

„Ще положим всички усилия да не се подпише споразумение с Украйна.  Категорично сме против български войски да бъдат изпращани в Украйна. Това означава пряко включване на България във войната, а това значи тежки последици за това”, допълни Нинова.

Тя е категорична: „Води се организирана, добре финансирана пропагандна война срещу БСП. Постоянно се излива тази платена пропаганда, обикновено преди избори. Големият въпрос за софийската организация е, че се прегръщат с тези, срещу които се бориха в предизборната кампания.”

„Опитът да се съсредоточи огънят върху една персона – мен, е за да се внуши, че това е лидерска партия и съм диктатор. Партията остана трън в петата. Желанието да превземат БСП, за да ни подчинят, няма да им се случи”, каза още тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *