Нинова изобличи Борисов в огромна лъжа. И попита: Защо му вярвате?

България отблизо

Тегленето на нов държавен дълг е прието с гласовете на ГЕРБ, заявява лидерът на БСП Корнелия Нинова в позиция, разпространена от пресцентъра на партията.

Тя прилага разпечатка от гласуването на първо четене на проекта на Закон за държавния бюджет за 2023 г. на 12 юли т.г.

„Борисов, че лъже, лъже. Ама чак пък толкова. Ходи от град в град и тръби как научил от медиите, че Асен Василев ще тегли нов дълг и колко лошо било това“, коментира Нинова.

„Чудя се на депутатите от ГЕРБ как търпят Борисов всеки ден да ги прави на маймуни. Този нов дълг е приет с гласовете на ГЕРБ (прилагам гласуването). 63 депутати от ГЕРБ са приели нов държавен дълг от 7,5 млрд. лв. – чл. 69, ал. 1 от Закона за държавния бюджет. Видно от разпечатката, ако ГЕРБ бяха гласували „против“, нямаше държавата да задлъжнее още и още“, коментира Нинова.

„И понеже Борисов попита кой е виновен, отговорът е един – ти си виновен“, заявява още лидерът на БСП.

Вчера на предизборна среща в Търговище лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че „като некоалиция“ не са информирани, че правителството се готви за нови заеми. Борисов припомни, че министър Асен Василев е говорил предишния ден, че има по-малка събираемост от Агенция „Митници“ и от Националната агенция за приходите.

 

„>

Tagged

1 thought on “Нинова изобличи Борисов в огромна лъжа. И попита: Защо му вярвате?

  1. Патологичен лъжец и мутра! Останалите от некоалицията не са по стока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *