Нинова към Радев: Сменете Димитър Главчев! Той е доказан послушко и може да донесе зло на България

България отблизо

В емоционално изказване от трибуната лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи призив към президента Румен Радев да не влиза в договорка с ГЕРБ и да не сменя министрите. Тя стигна дори по-далеч, като предложи на държавния глава да смени премиера Димитър Главчев  и да избере друг на негово място.

 

В декларация от името на партията Нинова припомни противоречащите си изявления на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който след обявяването на кабинета „Главчев“ твърдеше, че няма нищо общо със служебното правителство, а след това настоя за смяна на министъра на външните работи и се закани на премиера с последствия, ако откаже.

 

И се обърна към служебния министър-председател Главчев: „Той ви принуди, да ви заплашва, че ако не го направите, ще има тежки последици за вас.“

 

„Това е пуделщината в политиката. Утре Борисов може да нареди на Главчев какви да са резултатите от изборите“, категорична е председателят на БСП.

„Г-н президент, не преговаряйте със задкулисието и мафията. Просто сменете Главчев. Освободете този премиер и изберете друг. От 48 часа е доказан послушко на волята на ГЕРБ и персонално на Бойко Борисов“, обяви Нинова.

 

„Мафията е властта днес в България. Кукловодите си назначават пионки, а пионките обслужват кукловодите. Това е моделът „Борисов“ – за малко разклатен и твърдо възстановен“, каза още Нинова.

 

Соцлидерката се обърна и към европейските посланици, които според нея са били излъгани от Борисов, че няма да се меси в служебния кабинет.

Накрая тя направи и предизборен призив към гражданите да спрат Борисов да се подиграва с България.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *