Нинова: Подкрепата ни за ИТН този път няма да е безусловна! Тези избори бяха ненужни, защото резултатите са същите!

България отблизо
Безпрецедентно ниска активност. Нямаше дебат в кампанията по програми и идеи. Това е наказателен вот към всички нас, защото за три месеца предизвикваме няколко избори. Този парламент стартира с много ниска легитимност.
Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти.

Няма сериозна промяна и отново сме в изходна точка. Защо трябваше да се стигне до тук?  Партиите на протеста отново нямат нужния брой гласове за съставяне на правителство. Трябва да има редовен кабинет.

 

Ще изчакаме окончателните резултати, препотвърждаваме резултата от април. Очаквахме повече, но не ни стигна времето ,за да го достигнем. Ще достигнем обединение в лявото пространство.

 

Не стои на дневен ред въпросът ми за оставката. Този път няма да дадем безусловна подкрепа на ИТН. Ще очакваме да говорим по политики.

Искаме да благодарим на всички участници в кампанията. Направихме хубава, жива, активна и истинска кампания с много срещи и мероприятия. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Благодаря на всички, които се включиха. Благодарим на новите ни коалиционни партньори от лявото обединение. Разбира се, ще изчакаме окончателните резултати, за да на правим коментар по всички въпроси“, уточни тя.

„Какво показаха изборитее днес – безпрецедентно ниска активност за първи път откакто има парламентарни избори в България. Освен лятото има и други обективни причини. Нямаше истински политически дебат в кампанията, ГЕРБ воюваха със служебния кабинет. ИТН мълчаха. Нямаше дебат и хората не можаха спокойно да оценят програмите на партиите и да преценят“, добави Нинова.

По думите й може би това е наказателен вот към политиците, задето за три месеца два пъти са предизвикали парламентарни избори.

„Започва парламентът с много ниска легитимност. Няма сериозна промяна от миналите избори. Дори да има леки размествания, не се състоя протестната вълна и отново сме в изходна точка. Т.нар. партии на протеста отново нямат мнозинство да съставят правителство и този път ще им се наложи да водят диалог с една от останалите партии“, каза още тя.

Нинова уточни, че ще продължат с обединение в лявото пространство, търсене на лявата алтернатива и представянето й пред обществото.

Тя изтъкна, че този път няма да има безусловна подкрепа към партията на Слави Трифонов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *