Нова изненада: „Киборгите“ от наказателния батальон „Азов“ обявиха, че се предават!

Свят

Войници от украинския ултра националистически батальон „Айдар“, които „громяха“ мирното население в Донбас от 2014 г., а сега се бяха окопали в завод „Азот“ в Северодонецк, обявиха готовност да спрат съпротивата и да се предадат. Този и още два-три такива батальона бяха обявени от американските им инструктори за „киборги“, понеже били силни, подготвени и нахъсани за битка с руската армия. Само че след като се срещнаха наистина с тази армия вече не са толкова сигурни, че искат да се бият.

 

Това съобщават руски медии с позоваване на източник.

Войниците от батальона молят за прекратяване на огъня и безопасно излизане от индустриалната зона за цивилни.

По-рано военните на Луганската народна република (ЛНР) предположиха, че масова капитулация на бойци от украинския батальон „Айдар“ от завод „Азот“ в Северодонецк може да се случи в късния следобед на 23 юни.

На 20 юни подполковникът от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко съобщи, че в завод „Азот“ принудително са задържани от „киборгите“ до хиляда цивилни. Той отбеляза също, че отделни части на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), които защитават завода, започнали да издигат бели знамена и да излизат с предложения за преговори също като техните приятелчета от батальона „Азов“, които се предадоха в завод Азовстал в Мариупол. Според него положението на обкръжените украински радикали е плачевно. „Буквално земята гори под краката им“, подчерта Марочко.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *