Нова коалиция се готви да ни управлява! Участниците просто ще ви изумят! Ето кои са

България отблизо
Новият председател на СДС Румен Христов е в таен конфликт със Съюза на свободните демократи, чийто създател е Стефан Софиянски.

Въпреки че  бившият столичен кмет заяви преди дни, че ако всички демократи  застанат заедно и приемат да работят  зад обща кауза, това ще бъде добре за синята идея и за България. Софиянски имал вариант даже сегашните малки сини партии, клонинги на СДС  да се саморазпуснат и да се учреди една единствена силна десница. Доста смело желание, но неизпълнимо. Тъй като жадните за власт „сини“ са много и само една партия няма да задоволи мераците им за власт в самите структури и тупането им в гърдите, че са техни председатели.

ССД формално  има нов председател –  това е бившият общински съветник Радослав Кацаров, но всички наричат формацията – партията на Софиянски, който е най-разпознаваемото  лице в нея. Свободните демократи се увъртали около Румен Христов, но той ясно им намекнал, че не ги желае като партньори, нито пък е съгласен да се обединят в обща кауза, понеже каузите били различни.

Е колко да са различни, когато трябва да е само едно – бъдещето на България? но явно различията идват от друго.  Въпреки совалките, които са направили хората на Софиянски, Румен Христов им намекнал, че  обединение е невъзможно.

Според бившия столичен кмет, Христов имал друга идея. Много често бил засичан с Валери Симеонов. Двамата се стремяли към властта и нищо не можело да ги спре. Симеонов се подготвял да се върне на бял кон в парламента на следващите избори, тъй като отдавна е ясно, че коалицията на патриотите ще се разцепи и той е този, който ще си отиде, или ще бъде изгонен. Единственият му шанс бил да се коалира с някой, който има вероятност да му донесе няколко процента в повече.

 

От своя страна  Кацаров вече учреди и малка коалицийка, наречена  движение “Възход”. Тя е между  “Движение демократично действие” на Стефан Иванов, бивш  лидер на младежкото  СДС, с когото двамата бяха общински съветници и с Единна народна партия на Валентина Василева. Те пък преговаряли с  Христо Иванов и Атанас Атанасов за обединение.

Самото СДС обаче твърдо е решило да не поема негативите на другите клонинги, а да вземе за партньор НФСБ.

Сега текат тайни преговори за една нова коалиция. Румен Христов и Валери Симеонов се готвели да влязат във властта с обща бюлетина. Дали ще вземат 4 процента при печалната неизвестност на Христов и още по-печалната известност на Симеонов, не е сигурно.

В политическите среди обаче се говори, че обединението е получило зелена светлина от самия Борисов и го подготвят за нова патерица на ГЕРБ. Затова патриотът и премиерът са привидно скарани, за да може недоволните от единия или от другия да гласуват за нещо различно. Което на практика обаче ще бъде едно и също, смятат политолози.

А ние пък мислим, че политическата класа стигна дъното и прави все по-нелепи и невъзможни коалиции. И зарязва програми и принципи с една единствена цел – да остане във властта.

Пък избирателите и обещанията към тях отново ще си останат само пожелания.

Който повярвал – повярвал.

Който го излъжат за пореден път, си остава негов проблем!

Докога, народе?

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

1 thought on “Нова коалиция се готви да ни управлява! Участниците просто ще ви изумят! Ето кои са

  1. ПЪРВО ДА СЕ ИЗТУПАТ ОТ „НАФТАЛИНА“ И ДВАМАТА “ ЮНАЦИ“ – СТЕФАН СОФИЯНСКИ И РУМЕН ХРИСТОВ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *