Нова рокада в ГЕРБ: Борисов уреди любимките си!

България отблизо

Говорих с премиера Борисов. Освобождавам депутатското си място в Европейския парламент и оставам еврокомисар. Това заяви водачът в листата на ГЕРБ за европейските избори Мария Габриел.

„Тази сутрин говорих и с премиера Борисов и той напълно одобри моето решение. Решението ми е да остана еврокомисар. Искам до края на мандата на тази комисия да продължавам да карам да се говори за България с гордост, с уважение за това, че е активна и отстоява силни каузи и че работя за политики, които не са абстрактни”, каза Габриел пред bTV.

Отказвайки се от място в Европарламента, Габриел дава възможност на следващия в листата – Лиляна Павлова, да заеме мястото й като евродепутат.

На въпрос дали ще промени нещо от стила си, тя посочи, че силата й е връзката с хората. „По време на кампанията нямаше голяма радост да видя децата, стартиращите компании и т.н. Обединение, единство, принципи – това за мен е основното. В Европа  трябва да защитим ясно националният интерес в рамките на европейския. Не трябва да позволяваме структурите на ГЕРБ се капсулират, усещала съм го”, заяви Габриел./blitz.bg/

Габриел разправя, че ще накара другите нации да говорят с гордост за България, понеже отстоявала силни каузи. Само че ние не сме чули за никакви „силни“ каузи, които тя да отстоява. Дори не сме чували за каузи, освен, че се менкат шапките с Лилито Павлова за европарламента. Затова бихме й препоръчали, вместо да произнася бомбастични думи, да се концентрира върху защитата на българския интерес. Защото точно затова сме я изпратили в Брюксел. И това, че се отказва от мястото си на евродепутат съвсем не я освобождава от отговорност. Напротив Защото тя бе първа в листата на ГЕРБ за евроизборите. А това означава, че вече се е ангажирала с каузата България.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *