Новият парламент започна със скандал, ето защо се скараха

България отблизо

Стартът на 50-ото Народно събрание (НС) официално бе даден точно в 09:ОО часа. Начело на парламента застана най-възрастният депутат.

 

Доц. д-р Силви Кирилов, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

 

.

„За да открия заседанието трябва да установя, че присъстват повече от половината народни представители. За проверка на кворума – моля да се регистрирате“ – това бяха първите му думи.

Кворум имаше и стартът бе даден!

„Живеем в изключително динамично време. Живеем във време разделно! 

В обществото липса доверие в институциите и политическата система! няма Единство! Нещо повече – често противоречията са антагонистични.

Логичният въпрос е „Какво трябва да направим?„.

Аз мисля, че всеки от нас лично или като политическа партия, трябва да осъзнае собствените си пропуски и да загърби личния си и партиен интерес.

Необходимо е създаване на стабилна, предвидима и устойчива среда за бизнеса и за спокойно ежедневие на българския гражданин.

От разединението на обществото страда държавността.

Българският избирател иска промени, а наша задача е да ги осъществим.

Има една мисъл на известен мислител, който казва: „Собствените ни действия трябва да се съсредоточат върху аргументите на разума“ – нека се опитаме да приложим това в нашата политика“, заяви той.

„Време е да върнем здравия разум!“, категоричен бе най-възрастния депутат в 50-ото НС.

Веднага след това народните представители положиха клетва.

Всички те станаха прави, за да изслушат химна на България. Както всяка година веднага след това прозвуча химнът на Европа, а от „Възраждане“ демонстративно седнаха на местата си.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *