Караянчева: Казах онази реплика в неработен ден! Тогава мога да говоря както си искам! Заболя ме, че ме критикуват!

България отблизо

Трябва да разграничаваме начина на говорене – когато говорим институционално и когато говорим на партийни срещи.

Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на брифинг за последните ѝ изказвания, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Нека да разграничаваме начина на говорене, когато говорим институционално, когато говорим в Народното събрание и когато говорим на партийни срещи. Това беше една партийна среща, която аз се явявах като член на Изпълнителната комисия“, каза още Караянчева.

Много ме заболя. Говоря човешки. В едно предаване беше изрязана тази моя реплика, която казах като член на Изпълнителната комисия, участвайки на политическо събрание в съботен ден, неработен ден“, каза Караянчева, визирайки предаването „120 минути“ по бТВ.

 

Беше сложена тази реплика до изказвания на предни председатели на Народното събрание, които говорят институционално. Не беше коректно по този начин да се представи моето говорене. Имам много институционални изказвания. Изказвания в ЕП, изказвания в парламентарното измерение, когато България председателстваше председателството на Европа, когато на 140-годишнината от Учредителното събрание и Търновската конституция. Мисля, че беше коректно да се вземе абзац от тези мои изказвания, а политическите изказвания можеха да бъдат наредени до други политически изказвания на предни председатели. Никога не съм си позволявала да се меся в работата на медиите. Никога няма и да го направя, но чисто човешки, като жена, като политик, беше много обидно, защото това наистина предизвика съвсем друг отзвук“, каза още Караянчева.

Tagged

3 thoughts on “Караянчева: Казах онази реплика в неработен ден! Тогава мога да говоря както си искам! Заболя ме, че ме критикуват!

  1. „Институционалното ти говорене“, Караянчева, кога и къде го правиш, как го съчиняваш – „в неработен ден“ ли, или пък в работна нощ??? Плещенето на най-големите глупости и нелепости май става твоя запазена марка, въпреки огромната конкуренция на изказващите се ваши поддръжници… Как да те броя за председател на Народното събрание, като едва преглъщам нескопосните ти изречения и се червя от срам, защото ти не представляваш само себе си, а българския парламент?!

  2. За начина на мислене няма работен и неработен ден, той все е един и същ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *