Нови мощни удари на Русия по Киевска и други области!

Свят

Руските сили нанесоха днес удари по Киевска област и южната Одеска област, както и по град Днепър, а в цялата страна прозвучаха сирени за въздушно нападение на фона на опасенията, че Москва е започнала поредния мащабен ракетен обстрел, съобщиха Асошиейтед прес и БТА.

В Одеска област е била поразена инфраструктурна цел, съобщи губернаторът Максим Марченко в Телеграм, предупреждавайки за заплаха от „масиран ракетен обстрел“ на цялата територия на Украйна.

За множество експлозии се съобщава и в Днепър (Днепропетровск, бел. ред.), където са повредени два инфраструктурни обекта и е изчезнало електрозахранването, според заместник-ръководителя на украинската президентска канцелария Кирил Тимошенко.

Системите за противовъздушна отбрана са се задействали и в централната част на Киевска област, съобщи губернаторът Олексий Кулеба. Властите в Полтавска, Харковска, Хмелницка и Ровненска области призоваха жителите да останат в бомбоубежищата на фона на продължаващата заплаха от ракетни удари.

Във вторник Русия нанесе масирани удари по много военни и инфраструктурни обекти в Украйна. Това беше и най-голямото поразяване на украинската енергийна инфраструктура. Явно в Кремъл решиха, че киевските войски трябва да бъдат лишени от всякакви средства за водене на война, включително и от електроенергия, с която се движат влаковете, доставящи западни оръжия, боеприпаси и други материали.

Премиерът на Украйна Денис Шмигал заяви, че руската армия атакува Южния машиностроителен завод в Днепропетровск и съоръжения за производство на газ.

Атаките по цели се извършват не само с крилати ракети, в околностите на Киев и Николаев има и ударни безпилотни самолети-камикадзета Геран-2.

Украинската енергийна компания ДТЕК съобщи, че на фона на днешните масирани атаки на енергийни съоръжения се въвеждат аварийни прекъсвания на електрозахранването в цяла Украйна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *