Ново двадесет: Азовците започнаха да се пазарят за освобождението си, защото разбраха, че…

Свят

Рамзан Кадиров, президентът на руската република Чечня, заяви, че руските сили вече получават пълен контрол над стоманодобивния завод „Азовстал“ в Мариупол, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

„Преди обед или следобед „Азовстал“ ще бъде напълно под контрола на силите на Руската федерация“, каза той в аудиопослание, публикувано в интернет в ранните часове на днешния ден.

Чеченските сили воюват в Украйна като част от руската военна операция, отбелязва Ройтерс.

В посланието си, което е публикувано в канала му в чат приложението Телеграм, Кадиров добавя, че бойците, заели металургичния комбинат, все още могат да сложат оръжие и да се предадат, за да останат живи.

Националистите от „Азов“, обаче, започнаха да се пазарят с руската армия, след като разбраха, че никой от Запада не може да им помогне. Сега те  твърдят, че било неприемливо предложението на Русия за разоръжаване и капитулация, те били готови да се евакуират със стрелково оръжие под гаранциите на трета страна, като вземат ранените и телата на загиналите.

„Готови сме да се евакуираме с подкрепата на трета страна от град Мариупол – с нашите малки оръжия, за да спасим оцелелия ни състав, да евакуираме нашите ранени, да вземем телата на загиналите и да ги погребем с почести на територия, която не се контролира от Руската федерация“, каза заместник-командирът на полк „Азов“ Пономар.

Той призова целия цивилизован свят да се присъедини към гаранциите за сигурност и подчерта, че условията на Русия за капитулация без оръжие са неприемливи.

Лошото в цялата тази работа е, че Русия никога не е правила пазарлъци с бандеровци. Затова предложението на Кадиров остава – да се предадат без оръжие на руската армия или да загинат. Изборът, според чеченеца, е на бандеровците.

Заместник-командирът на полк „Азов“ каза още, че днес командването на защитниците на града е комуникирало със съветника на началника на ОП Михаил Подоляк и ръководителя на преговорната група Давид Арахамия, които обявиха готовността си да пристигнат в Мариупол за преговори с руските представители Владимир Медински и Леонид Слуцки относно евакуацията на военния гарнизон.

Както съобщи Укринформ, командирът на 36-та бригада на морската пехота майор Сергей Волин, защитаващ Мариупол, се обърна със закъснели  вопли за помощ към Запада да отведе бойците и цивилните на Мариупол на територията на трета държава. Волин каза, че сред бойците има над 500 ранени. Освен това в завод Азовстал има стотици цивилни.

Рамзан Кадиров показа по своя канал как бойците на поделението му в Украйна заловили американски танк „Абрамс“.

Украинските воини са толкова деморализирани, че щом видят чеченец, веднага бягат. Доста често в подобни ситуации оставят ценни подаръци на стойност няколко милиона долара на нашите бойци, пише под видеото на чеченския съюзник на Путин.

Както стана известно, чеченските бойци успяха да заловят танк с пълни боеприпаси. „Нашите бойци бяха много доволни от това придобиване и бързо издигнаха чеченското знаме върху него. Сега ще им бъде много по-лесно да стигнат до следващите ценни трофеи, които украинските националисти любезно ще им предоставят“, казва Кадиров.

Ръководителят на Чеченската република отбеляза, че участниците в спецоперацията са били добре оборудвани, а „редовните доставки на оръжие от САЩ и Европа са много полезни“.

Нашите момчета искат да им дадат още няколко бройки „Абрамс“. Те наистина нямат търпение да гонят бандеровци с вносни коли,“  шегува се чеченецът.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *