Ново двадесет: Цветанов се препъна в Борисов, но зае мястото на…

България отблизо

С ратификацията на договора за самолетите F-16 в Народното събрание, България взе едно от най-важните си стратегически решения за десетилетия напред.

Това написа на личната си страница във Фейсбук бившият зам.-председател на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

„Със закупуването на изтребителите ние повишаваме бойните способности на българската армия, затвърждаваме партньорството си със САЩ и осигуряваме интегритет със силите на НАТО. Това решение също така ни отдалечава от други зависимости, които сме имали в миналото“, заяви бившият втори.

Е, не са ли тези приказки потвърждение, че след като не успя с Борисов, Цветанов сега се мъчи да заеме мястото на Плевнелиев? Не за друго, а защото за такива като Цветанов и Борисов най-важното е да се кланят доземи на своите западно-атлантически господари. И да получават от време на време по някое подритване, което те възприемат като особена чест. Не беше ли унизително подритване това, че на Цветанов уж му давали някаква фондацийка в България? А Борисов не го ли подритнаха здраво да плати веднага и наведнъж, американските самолети, които още ги няма?

А що се отнася до Цветановото „стратегическо решение“, то веднага се вижда, че то наистина е стратегическо. Но само за Цветанов и Борисов. За българския народ е заробващо. По простата причина, че ние само даваме милиарди на САЩ, но не получаваме нищо в замяна. Защото ако получим някога тези самолети, то какво ще пазим с тях? Осем самолета не са достатъчни да опазят дори къщата на Борисов в Банкя. Да не говорим за България. А като прибавим към този факт и обстоятелството, че бойните способности на Ф-16 са от 1913 г., тогава истината лъсва, така както я обяви президентът Радев.

И да го питаме Цветанов за какво му е „оперативна съвместимост“ със САЩ и НАТО? Нали знае, че те са противници на Русия? Или му се иска да бъде „герой“ и да се бие за САЩ? Ами тогава да нарамва пушката и да тръгва. Ако не му е мил живота. Само че да не замесва нас. И да не говори от името на българския народ. Защото българите никога няма да вдигнат оръжие срещу своите руски братя. Пък и много сме страдали от такива „герои“ като Цветанов. Те въвличат страната ни в конфронтации и войни, а после се крият в обоза.

Но… когато човек мазохистично се самоунижава, никой не може да му помогне. А и никой няма да иска да му помага. Защото да слугуваш на чужди интереси, за да получиш облага само за себе си, е най-презряното нещо, което някой може да извърши.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Ново двадесет: Цветанов се препъна в Борисов, но зае мястото на…

  1. Решеноето е наистина стратегическо, но не за България, а за САЩ. Купуването на 8 самолета не променя почти с нищо отбранителната способност на България. Но погледнато от друг ъгъл – трябва Граф Игнатиево да се проборудва за обслужване на F-16. И какво се получава – САЩ ]e имат готова база (по тените стандарти) на територията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *