Нов хлъзгав пирует на Борисов спрямо Русия! Гневът на Кремъл го стряска и насън!

България отблизо

За пръв път от 1989 година имаме досъдебно производство за шпионаж срещу двама руски дипломати. По този начин работата на прокуратурата и службите става по-добра.

Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия нашият генерален консул в Солун и бивш директор на ДАНС Владимир Писанчев.

Практика на разузнаването е да създава легенди за т.нар. нелегали. Има специални отдели, които създават тези легенди. Той си създава име и започва да работи в трета страна. В зависимост от задачите, които са му поставени, работи по съответния начин. Тези хора могат да започнат от нулата и да достигнат до най-високо ниво, посочи бившият шеф на ДАНС.

Само че принципът на контраразузнаването не е да ликвидираш агентите, а да му се подаде дезинформация, която е в наш интерес, добави Владимир Писанчев.

Какво всъщност иска да ни каже този приятел на Борисов

Ами много просто. Чрез него, премиерът пак прави пируети и поклони спрямо Русия. Хем имало досъдебно производство срещу двамата руски дипломати, хем не трябвало да ги гонят, ами да им подават фалшива информация.

Ами нали досъдебното производство търси доказателства и то не какви да е доказателства, а такива, които са годни за съда. А не са политически измишльотини на Запада и неговите слуги. Защото съдът не приема „доказателства“ от рода на това, че някой отровил примерно оръжейния търговец Гебрев, ама той си е жив и здрав и не знае кой го е отровил и защо.

Затова тези каканижения на Писанчев означават само едно. Той се опитва да прикрие гърба на шефа си Борисов от гневът на Москва, като направи метани и на Изток, и на Запад. Но…знаем отдавна, че който стои на два стола накрая пада на земята.

Така ще се случи и с Борисов. Понеже никой не е успявал да се задържи на ръба между двете противоборстващи суперсили. Накрая или едната, или другата, или двете заедно ще замахнат с ръкав и ще изметат завинаги досадното мъниче, което се опитва да се слага на всички, с една цел – да се задържи още малко време във властта.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *