Няма грешка: Русия вече има убиец на американските хиперзвукови ракети!

Свят

САЩ много бързат и са много последователни в разработването и създаването на хиперзвукови оръжия. Американските ракети ще влязат в серийно производство след около 3-5 години. 

 

Въпреки това Русия вече има мощни системи, които да унищожават тези ракети. Руската страна може да противодейства на американската заплаха с най-новите С-500 „Прометей“, посочи руският военен експерт Игор Коротченко, цитиран от агенциите.

По-рано американските медии съобщиха, че американският флот успешно е тествал хиперзвук във Вирджиния. Военноморските сили тестваха навигационното оборудване и комуникационните параметри на своята разработка

Както посочи Коротченко, до необходимия момент Русия ще трябва да увеличи броя на С-500, способни да поразят абсолютния обсег на атакуващите оръжия на противника, включително хиперзвукови. „Прометей“ са чудесни за това – универсални, способни на далечно прихващане на голяма височина, дори в Космоса.

Американските медии, между другото, заявиха, че Щатите имат страхотен противник в лицето на  най-новите руски системи за противовъздушна отбрана.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *