Огнян Герджиков тръгва към парламента. Царят е с мен, похвали се той

България отблизо

Продължава регистрацията на политическите сили за предстоящия вот. Партиите и коалициите имат срок до 15 февруари да подадат документите си в Централната избирателна комисия, а предизборната кампания започва на 3 март. Регистрацията обаче преминава при слаб интерес. По последни данни само 6 партии и 1 коалиция са заявили желанието си да се включат в битката за 49-ото Народно събрание. Днес амбиции за влизане във властта заявиха от “Има такъв народ”, НДСВ и “Новото лято”.

 

„Има такъв народ” тръгва към предсрочните избори с цел – да бъде част от 49-ото Народно събрание. Твърдят, че са готови на диалог с останалите партии, за да има работещ парламент.

“Като лидерска партия, логично е нейния лидер да бъде водач на листи. ИТН ще бъде не просто част от следващия парламент, а един незаобиколим фактор”, заяви Станислав Балабанов.

За вота през април се регистрираха и от НДСВ. А бившият служебен премиер Огнян Герджиков ще се бори за депутатско място.

“Ние искаме да имаме сериозно присъствие в парламента и да участваме в сложните преговори за създаване на правителство. Винаги сме имали подкрепата от Симеон Сакскобургготски”, каза Станимир Илчев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *