Огнян Минчев: Мая Манолова ще изгуби изборите в София! Вижте аргументите му

България отблизо

Политологът Огнян Минчев коментира пред БНР битката за София наесен. „Към днешна дата изглежда, че основната битка за София ще е Манолова-Фандъкова. По-скоро очаквам Манолова да се кандидатира за кмет на столицата, но ще държи това в тайна до септември. 

Мая Манолова натрупа критичен минимум от публично поведение, от който ще и бъде трудно да се върне назад – да каже, че няма да се кандидатира, а ако го направи, ще загуби позиции“, каза политологът.

Огнян Минчев коментира, че ако ръководството на БСП издигне друг кандидат, който ще източва гласове от Манолова, това няма да се погледне с добро око от социалистите и симпатизантите на партията. „Затова БСП е длъжна да подкрепи, охотно или неохотно, Мая Манолова“, добави той и уточни, че за Корнелия Нинова една загуба на омбудсмана при надпреварата за София ще ѝ даде надежда, че така пада потенциалът на Манолова за претенции към председателското място в Столетницата.

„Логично е БСП да подкрепи Мая Манолова за кмет на София“, каза от своя страна социологът Юрий Асланов в БНР. Той е управител на социологическа агенция „АФИС“ и член на Националния съвет на БСП. По думите му в столицата се очертава кметски балотаж.

„Битката се очертава като интрига с неслаби играчи“.

Градската десница няма да подкрепи Манолова на евентуален балотаж в столицата, а ще призове да се гласува по съвест, каза Минчев. „За десните ГЕРБ е на-значимият противник“, заключи политологът. Той коментира и кандидатурата на „Демократична България“ арх. Борислав Игнатов за столичен градоначалник:

„Проблемът на арх. Борислав Игнатов е, че представлява една коалиция, каквато е „Демократична България“, която е силна в София, но сама по себе си няма да може да го изведе до победа на местните избори. Той сам трябва да припознае себе си като човек, който може да натрупа политическо доверие, засега не се е реализирал политически, поне не познаваме негова политическа реализация в България и в София. Основен акцент върху неговата кампания ще е да се докаже като човек, който може да носи и да си извоюва една значима политическа подкрепа, която да го изведе напред“, коментира още Минчев. Според него по-разумно е щяло да бъде усилията на десните в София са обединени около един кандидат, а не да се разделят между номинациите на „Спаси София“ и на „Демократична България“.

Юрий Асланов не смята, че „Демократична България“ има силите да изведе своя кандидат до балотаж за кметския стол в столицата.

Огнян Минчев коментира и кондицията на ГЕРБ преди местните избори през октомври: „Ако ГЕРБ изгуби София, Пловдив или ключови градове в страната, ще покаже политическо отстъпление на ГЕРБ и ще мотивира противниците им да искат бързи предсрочни избори“

Tagged

1 thought on “Огнян Минчев: Мая Манолова ще изгуби изборите в София! Вижте аргументите му

  1. Г-Н МИНЧЕВ, КАТО БИВШ МАРКСИСТ ВЕРОЯТНО НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ПИШЕ В БИБЛИЯТА : “ ВСИЧКИ ПРОРОЦИ СЛЕД ХРИСТОС, СА ЛЪЖЦИ И МОШЕНИЦИ “ ! ИЗБЕРЕТЕ СИ, КАКВО СТЕ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *