Огнян Минчев с шокиращ коментар за акцията в имотите на Божков

България отблизо
Клоунадата на некадърните и корумпирани ръководства в МВР никога не е спирала. Периодично обаче нещата излизат извън границите на смешното и парадоксалното. Разбира се повечето изпълнения са плод на разпореждания от сравнително глупавата част на задкулисието,  която слага за шефове във вътрешното ведомство верни на господарите и задължително простовати кадри.

Последният панаир е претърсването на имоти, свързани с Васил Божков. Голям шум, зашеметяваща версия за „връзка с убийството на Алексей Петров“, подхвърлена подличко на определени медии.

Ако действието се развиваше в нормално демократична държава, до обяд МВР и СДВР конкретно, щяха да са разсипани от критики за глупавите и нагли обяснения.

 

Защото:

 

– Ако хипотетично някой заблуден мозък все пак допусне, че бизнесмен като Божков има нещо общо с въпросното покушение, дали ще държи в жилище или офис уличаващи го доказателства? Това наистина само калинстояновци могат да го измислят…

 

– Писмено разпореждане с прикрепен план за ликвидирането на Трактора ли са очаквали да открият под мивката на Божков баш майсторите на заплетената интрига от МВР и прокуратурата?

 

– Преди година и нещо е имало разследване на СДВР на някакви стари фирми на Божков. Проследявани са някакви предполагаеми връзки, които така и не са се доказали. Как тогава по същото разследване се извършва претърсване по неотложност с днешна дата?

 

– Не е ли тази шумотевица опит на министър Калин Стоянов да демонстрира активност и преданост към някои господари, за да си подпечата оставането на поста? Който пост очевидно не му е по възможностите, съжалявам. Не е първият, но защо все тази гадна практика се повтаря?

 

– Да не би днешната акция по претърсване да има за цел да прикрие нещо друго или поне да изтласка някои събития на по-заден план в информационния поток?

 

– Защо МВР и прокуратурата не се заровят в съмнителните, а някои дори престъпни, действия на митологизирания изкуствено Петров-Трактора?

 

– Защо за пореден път подобни акции се провеждат в петък?

 

– Защо така и все не се намират поне двама-трима служители на МВР и прокурори, които да излязат открито и да заявят, как се спускат подобни „задачи“ и защо се изпълняват. Доста хора са наясно с театъра, но си траят. От страх? Заради заплатката? Защото са замесени в корупция? Зависимости?

 

Много, много тъжно. Всъщност това е национален проблем с пагубни последици.

 

МВР и държавното обвинение няма да разкрият – не скоро или след повече време, а никога – атентата до автомобила, в който беше бившият главен прокурор Иван Гешев. Нито разстрела на Алексей Петров-Трактора. Както няма да разкрият кой е поръчал убийството на Красимир Каменов-Къро. Нито разстрела на данъчния инспектор Иво Стаменов. Нито екзекуцията на бизнесмена Петър Христов, свързан тясно с ГЕРБ. Нито Барселонагейт ще види бял свят, нито снимките на Мата Хари със спящия до пачки и кюлчета злато Борисов. Да не говорим за стотиците милиони и дори милиарди, окрадени в башибозушки стил по време на управлението на Борисов и ГЕРБ.

 

Не адвокатствам на Васил Божков, а и няма нужда, защото той си има опитни защитници по закон. Но е дразнещо, че ни правят за пореден път на идиоти и са убедени, че ще им се размине. Още по-отвратително е, че са прави.

 

Но има и радостна вест: човек на „Възраждане“ пое ръководството на Комисията за контрол на специалните служби в парламента. Значи  всичко ще цъфне и върже, нали?

 

Не са виновни палячовците в МВР, прокуратурата и НС, дори техните кукловоди не са виновни, защото преследват собствените си интереси. Виновните сме ние. Ние, ние и пак ние.

 

Сещате ли се защо?

 

Огнян Стефанов

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *