Огромни колони руски танкове и артилерия тръгват в нова посока за атака!

Свят

Войната на Русия в Украйна започва да навлиза в нова фаза, като повечето от сраженията вече се простират по близо 1000-километров фронт от околностите на Запорожие до Харков.

 

Това констатира днес британското военно разузнаване в редовната си сводка, информира „Ройтерс“.

Почти е сигурно, че руските сили се съсредоточават в южната част на Украйна в очакване на контраофанзива или за подготовка на евентуална атака, съобщи в „Туитър“ министерството на отбраната в Лондон.

Според ведомството дълги колони от военни камиони, танкове, артилерия и други оръжия продължават да се изтеглят от Донбас в югоизточна посока. Базираните в Херсон батальонни тактически групи с численост 800-1000 войници е много вероятно да се присъединят към руските сили в Харковската област, сочи разузнавателният доклад.

Руските батальонни групи все по-често атакуват мостове, складове за муниции и ж.п. линии в южните региони, включително стратегически важния път за Харков, заявява  британското военно разузнаване, цитирано от „Ройтерс“.

Съюзническите сили яростно атакуват Бахмут – ключов град за украинската отбрана на последната неокупирана територия в Донецката област, съобщи тази сутрин украинския генщаб, предаде ДПА.

Вчера проруските сепаратисти казаха, че боевете вече се водят в границите на града. Следват Харков, Одеса и после Киев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *