Осман Октай: Очаквам да се лее още кръв

България отблизо
Няма нищо случайно и в убийството на Къро, и в убийството на Алексей Петров. Очаквам да има още кръв.

Това каза пред ФрогНюз анализаторът Осман Октай по повод убийството на Алексей Петров в столичния кв. „Драгалевци“. Убита беше и още една жена, която почина, след като бе откарана в болницата.

Ето и цялото интервю:

Господин Октай, защо убийството на Алексей Петров се случва точно сега? Срещу него имаше няколко опита за покушение. Виждате ли връзка със знаковото убийство на Красимир Каменов – Къро?

Не случайно преди време казах “Дано да няма кръв при разчистването на логистиката в България”. Алексей Петров е достатъчно навътре в много мафиотски структури в държавата и във връзка с много зависими политици у нас. Няма нищо случайно и в убийството на Къро, и в убийството на Алексей Петров. Очаквам да има още кръв.

Сякаш не останаха много от така наречените “мутри на Прехода”. 

 

Не е вярно. Посредниците на задкулисните играчи от Москва през България са достатъчно известни на натовските служби. Виждате, че от ден на ден страната ни става много важен логистичен център за НАТО и натовските служби в геополитическата битка. Когато България е една превзета държава от задкулисни играчи на Москва, винаги резидентите първо отстрелват лица, които биха ги разобличили и осветили.

Намеквате ли, че пръст би могъл да има Бойко Борисов? 

 

Нищо не намеквам. Единственото, което казвам, е че когато поведението на Бойко Борисов, Делян Пеевски и Ахмед Доган се променя коренно в ухажването на първия ред на парламента, правят се на големи евроатлантици и натовци, това е подозрително. Удобни хора си променят позициите, след като до вчера бяха путинисти и работеха с тези задкулисни коридори. Днес се опитват да се докажат и да флиртуват с евроатлантическите ценности, мислейки, че могат да се спасят и да се договорят.

Опитите за убийството на Алексей Петров не са от вчера. Въпрос на време ли беше? 

Неслучайно между него и Бойко Борисов имаше огромно напрежение и впоследствие имаше флирт. Последно Борисов се опитваше да каже, че Петров е бил много ефективен, когато е помагал на МВР при ареста на определени хора. Това винаги е подозрително. Борисов казваше, че Доган го е поръчал, после каза, че е най-великият политик в България. По същата схема имаше напрежение между Пеевски и Борисов, днес има флирт. Никога не може да има единодействие и приятелство в тези коридори.

 

Когато се знаят толкова много неща за превзетата от мафията държава и тази логистика, която предполага всички зависимости от Москва през ятаци и изпълнители да бъдат един по един ограничени, обикновено се случва така, че те взаимно започват да се предават. Очаквам около напрежението Сарафов и “Осемте джуджета” също да има кръв.

Битката в държавата не е между путинофилство и евроатлантизъм. Всеки се опитва да оцелява и да не бъде разобличен за нещата, които са извършвани след 2001 г. у нас. Това са големите въпроси. Тези посредници на руските служби се страхуват от самите руски служби в предателството си.

Възможно ли е самите руски служби да стоят зад убийството на Алексей Петров? 

Винаги, когато стават знакови на това ниво убийства, пръст имат българските служби, които са все още във взаимодействие с българските, които все още са във взаимодействие с руските и не са реформирани. Затова по време на това мафиотско управление, когато главен секретар бе Бойко Борисов, на ключови кръстовища имаше знакови убийства и няма никаква следа. Това значи, че изключително пръст в тези действия имат българските служби. Те участват във всички действия на тази превзета държава.

Тоест българските служби са ликвидирали Алексей Петров, но не е ясно дали поръчката е дошла от Москва?

Алексей Петров е на много високо ниво. Убийства, които обикновено стават на това ниво, особено днес, в натовска България, са много страшно послание за имиджа за страната ни.

Защо? 

Алексей Петров не е случаен човек. Това ще повлияе негативно на имиджа ни. Някои играчи в битката за тази логистика са изнервени и все повече се повишава нивото на тази нервност. Ще има изнервени журналисти, собственици на медии, хора в енергийната, строителната, транспортната, болничната мафия и всички превзети в България сектори.

интервю на Джесика Вълчева

1 thought on “Осман Октай: Очаквам да се лее още кръв

  1. Каква висока позиция, какви таласъми? Мутра от 90-те. Ликвидиране по мутренски. Няма да разберем, няма и да намерят поръчителя. Къро , брат Галев, Трактора…… следват…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *