Осман Октай разкри вариантите на Задкулисието за правителство след изборите!

България отблизо

–        Г-н Октай, въпреки корупционните скандали, записите с гласа на премиера, снимките от спалнята ме с пачките и златните кюлчета, социолозите отново отреждат на ГЕРБ първа позиция на предстоящите парламентарни избори. Как си  обяснявате този факт?

 

Ето какво каза за ГЕРБ и предстоящите парламентарни избори бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

 

–        Управлението на Бойко Борисов е наложило пълен контрол над всички структури в държавата. Не се изненадвам от подобни социологически резултати, като се знае, че се плаща на различни агенции. Собствениците на медиите, които поръчват подобни изследвания, все още са кредитни длъжници към фалиралата КТБ.

–        Политически анализатори предрекоха, че Бойко Борисов вече няма да е премиер. Вие виждате ли го в друга роля?

 

–        Има няколко сценария на задкулисието. Първият е евентуално Бойко Борисов и ГЕРБ да направят мнозинство с ДПС, колкото и взаимно да се отричат дистанцират и обвиняват, че са мутри. Между ГЕРБ и ДПС стои една фигура на задкулисието – Делян Пеевски, който продължава да контролира политическите и управленческите схеми. ГЕРБ и ДПС само на приказки се разграничават. Ако ГЕРБ имат 85 мандата, а ДПС си върнат загубените мандати от миналите избори, ще се разгърне варианта за програмно-експертно управление. Говори се дори, че при такъв вариант, Борисов ще се яви като кандидат за президент.  За този сценарий ГЕРБ и ДПС получиха благословия от турския президент Реджеп Ердоган на конференцията на ДПС. Вторият вариант на задкулисието е, след снимките от спалнята и записите, то да доудари Бойко Борисов.

 

–        Кое ви дава основание да мислите за подобен сценарий?

 

–        Задкулисието винаги обича да управлява в тишина. Когато един проект се употреби и изтощи, те го свалят от сцената, ако ще и с газов пистолет от сцената да е. Това се случи с НДСВ, с всички стари седесари и с обединените патриоти сега. Задкулисието  би предпочело вариант БСП-ДПС. Нищо чудно да се докарат поредните „сталинки“ от чужбина.

 

–        Във вашите анализи задкулисието е главен герой. То може ли да бъде прецакано?

 

–        На първо място то контролира всички полицейски служби в страната, включително и ДАНС.  А те координират процесите. Ние получихме един важен сигнал. Ердоган се обърна на конференцията на ДПС към своя приятел Бойко Борисов, въпреки напрежението, което съществуваше между Ердоган и Ахмед Доган. Това означава, че се затоплят връзките между Доган и Ердоган, и Бойко Борисов, за да се създаде ново задкулисие. Този път с външна намеса.

 

–        Възможно ли е с голяма избирателна активност  на парламентарните избори плановете на задкулисието да не се реализират?

 

–        Да, само с висока избирателна активност, може да се неутрализират плановете на задкулисието. Властта направи всичко възможно в чужбина да не може да се гласува както трябва. Утвърдиха си правилата, които позволят манипулации през СИК. Ще дам пример. Цветан Цветанов, като бивш втори в ГЕРБ каза, че трябва да се разменят ръководителите на полицейските дирекции в областните центрове. Никой не го попита какво знае той по този въпрос? Като човек, който е оглавявал предизборен щаб над 11 години на ДПС ще ви кажа какво не изказа Цветанов на висок глас. Голяма е заблудата как се купуват ромски гласове. Зная, че партиите не обичат да плащат. Активирането на ромските гласове става през МВР, което от своя страна контрола целия криминалния контингент в ромските гета и квартали като „Филиповци“ и „Факултета“. Само за един час по списъчен състав полицейските структури могат масово да изкарат да урните това население. Не случайно министър на МВР днес е бивш шеф на „Националната полиция“, която много добре познава зелият този процес. Навремето след мен, ДПС плащаха на целия контингент ромско население. Беше под формата на нови документи за самоличност. Ето това имаше предвид Цветанов, но той не го каза докрай.

 

–        Вие избрахте ли за кого да гласувате?

 

–        Аз зная за кого да гласувам, но бих препоръчал на българските граждани да послушат гласа на децата си, които подкрепиха и лично участваха в протестите. Нека да чуят гласа на младите. Има спасение и то е във високата избирателна активност от една страна. А от друга-да не се гласува за системните партии-ГЕРБ, БСП и ДПС.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *