ОТГОВОРЪТ на ВЛАДИМИР ПУТИН! Ето какво НАПРАВИ руският президент с „умните и красиви“ ракети на САЩ! Вижте ТУК!

Свят

Когато президентът на САЩ Доналд Тръмп хвърляше огън и жупел по Русия, приканвайки я да чака неговите „умни и красиви“ ракети, той едва ли си е представял какво наистина ще се случи с тях.

В действителност Владимир Путин и Русия отдавна са чакали тази американска провокация. Защото всички предшестващи събития като аферата „Скрипал“ и други, подсказваха, че САЩ ще нанесат ракетен удар върху обекти на територията на Сирия.

И наистина, сирийските войски бяха готови. И отразиха на максимум американския удар. Макар да не бяха въоръжени с най-новите руски зенитно-ракетни комплекси С-400, С-500  и С-600. Защото, ако бяха въоръжени с тях, нямаше да остане и следа нито от ракетите на янките, нито от техните кораби и самолети.

Но нека видим КАКВО СЕ СЛУЧИ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ?!

Началникът на Главно оперативно управление към Генералния щаб на руската армия генерал-полковник Сергей Рудской заяви, цитиран от електронното издание „Евразия Дейли“, че военната групировка на САЩ, Великобритания и Франция е изстреляла всичко 103 крилати ракети „Томахоук“. В това число няколко управляеми авиобомби, ракети въздух – земя и други ракети с въздушно базиране.

От тези 103 крилати ракети, 75 ракети са били прихванати и унищожени. С други думи повече от две трети от изстреляните ракети са били ликвидирани. На всичко отгоре, по предварителни данни жертви между цивилното население и военнослужещите няма. Значи дивизионите на сирийската противовъздушна отбрана под ръководството на руските оръжейни инструктори са се справили блестящо със задачата.

А най-важното е, че срещу модерните, „красиви и умни“ ракети на САЩ, сирийската армия противодейства със старички противовъздушни комплекси, съветско производство. Генерал Рудской заяви, че тези резултати, по-точно отсъствието на резултати от стрелбата на янките, в Генералния щаб преценяват като успех. По простата причина, че всички прихванати американски крилати ракети са били ликвидирани от съветските противовъздушни комплекси С-125, С-200, „Бук“, „Квадрат“ и „Оса“.

Това, според генерал Рудской, свидетелства за високата ефективност на намиращото се в Сирия руско въоръжение и за отличната подготовка на сирийските военнослужещи, подготвяни от руските специалисти.

За последната половин година, продължава генералът, Русия напълно възстанови противовъздушната отбрана на Сирия. И сега усъвършенства всички звена и компоненти на тази защитна система. Може да се каже, че благодарение на усилията на руските военни експерти, почти цялата територия на Сирия е надеждно защитена. И това се доказва по блестящ начин от крахът на американската стрелба по сирийските обекти.

Трябва да спомена, твърди генерал Рудской, че преди няколко години, отчитайки настоятелните молби на нашите западни партньори, ние се отказахме от доставянето на зенитно-ракетните системи С-300 в Сирия. Но в настоящия момент, след като сме свидетели на произвола, който САЩ и коалиция извършват над редица държави, ние ще преосмислим това наше решение. И ще започнем да доставяме по-съвършени зенитно-ракетни системи както в Сирия, така и в други страни.

Най-любопитното, което генерал Рудской каза е, че изстреляните от западната „коалиция“ крилати ракети по действащите сирийски военни авиобази като „Думейр“, „Блеи“ и „Шайрат“, са напълно унищожени. А самите военни бази са непокътнати и веднага след бомбардировката са пристъпили към изпълнение на обичайните си задължения.

Атаката на САЩ частично е разрушила обекти от така наречената „военна химическа програма“ на Дамаск. Но…цялата работа е там, че тези обекти отдавна не се използват, понеже химически оръжия в Сирия вече няма. И в тези „обекти“, не е имало никакви хора и оборудване.

С други думи, американците са ударили стари сгради, в които не е имало нищо. А сирийците с основание се питат за какво е цялата тази „химическа“ война, която западната коалиция води срещу тяхната страна.

Местните жители твърдят, че по всяка вероятност, успехите на Сирийските правителствени войски и руските Въздушно-космически сили в борбата с тероризма не са се понравили на САЩ и техните западни партньори.

Но, както подчертаха руският президент Владимир Путин и неговият сирийски колега Башар Асад, борбата с международния тероризъм ще продължи, докато не бъде унищожен и последния терорист. И САЩ не могат да направят нищо, за да спрат тези усилия.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “ОТГОВОРЪТ на ВЛАДИМИР ПУТИН! Ето какво НАПРАВИ руският президент с „умните и красиви“ ракети на САЩ! Вижте ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *