Отлъчват Борисов и Цецка от църквата? Боже, помилуй!

България отблизо
Българската православна църква се събуди.
Забрана за премиера Бойко Борисов и за част от министрите да прекрачват прага на православните храмове поиска отец Дионисий. Те не спазват църковните закони и канони и нямат място там, каза отецът.

Хората от Министерският съвет, които са  гласувал такова нещо, би следвало да да получат  забрана да посещава храмовете на Българската православна църква. Ако тези хора  не си изтегли предложението за ратификация на Истанбулската конвенция, то те нямат място в Светата обител. Защото ще е лицемерно и небогоугодно.

Има и две дами, които не знам защо са толкова активни по въпроса с тази конвенция. Много се учудвам за г-жа Цачева, понеже винаги и съм я възприемал като консервативна и сериозна жена. Не съм допускал, че тя ще гласува подобен документ, който противоречи на каноните, противоречи на българщината.  И  г-жа Захариева ми изглеждаше сериозен човек, но се оказа, че не е. Поне от наша гледна точка.

Ние сме хората, които трябва да опазваме морала, да служим на Бог и заповедите Му.  В Светото писание трети пол няма, съвъкупление между еднополови индивиди няма и грубо се нарушават правилата, които се спазват векове наред.

Считам, че тези,  които си позволят да гласуват подобно нещо, би следвало веднага да бъдат отлъчени от църквата”, каза отец Дионисий.

Припомняме, бе БПЦ разкритиква Истанбулската конвенция и излезе със специално писмо до всички институции какви наши исконни права нарушава тя и колко е опасна за обществото. И категорично се обяви против.

 

„Надявам се да се разгледа нашето становище, което е изпратено в Народното събрание. , защото юридически то е блестящо защитено и в него  се засягат неща, свързани с Конституцията ни. Надявам се Светият синод да действа и по-остро и да напомни на  народните представители, че сме християни и българи”, каза още  отец Дионисий.

Tagged

4 thoughts on “Отлъчват Борисов и Цецка от църквата? Боже, помилуй!

  1. Ако ББ и ЦЦ и Цв.Цв. и К.З.бъдат отлъчени от БПЦ,веднага от атеист ставам антиатеист!И на тоя ден ще ходя да паля по една свещичка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *