От последните минути: Анализатор призова Борисов да се оттегли. Намеси и президента

България отблизо
Няма друг вариант за съставяне на правителство при този изборен резултат, освен лидерите на ГЕРБ и ПП да се оттеглят от премиерския пост, това коментира журналистът и културен антрополог проф. Ивайло Дичев по bTV. Този, който трябва да отстъпили, е преди всичко Борисов, коментира той.

Според Дичев всички страни в Южна Европа са преминали през подобна криза в съставянето на парламентарно мнозинство и правителство. Всяка страна е намерила своето решение, като например даването на бонус от допълнителни места на първия на изборите, вдигане на прага за влизане в парламента, въвеждане на мажоритарен принцип – частично или изцяло, коментира той.

 

„Трябва големите партии да потърсят такова решение, може би трябва да поканят и президента”, заяви проф. Дичев. Той подчерта, че въпросът как да се улесни излъчването на правителство у нас се поставя все от малките партии, както беше с ИТН и предложението им за президентска република. Това обаче е само с предизборни цели и не могат да се осъществят без големите политически сили, подчерта Ивайло Дичев.

В същото време Борисов заяви, че ще управлява и даже имал готова коалиция.

Ако това стане обаче, правителството ще падне до няколко месеца.

Народът пък се готви за тежка зима, а някои се канят да я празнуват по площадите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *