От последните минути: Борисов си отива! Ще има общ фронт на гражданите срещу ГЕРБ!

България отблизо

Изборите наближават и все повече се избистрят бъдещите обединения и коалиции. Само преди дни стана ясно, че  „Отровното трио“ се е обединило с „Изправи се.бг“ – гражданската платформа, ръководена от Мая Манолова за общо явяване на предстоящите парламентарни избори. 

Сега обаче се оказва, че това обединение на гражданите ще има и разширение. От Отровното трио вчера излязоха с позиция, в която се загатва, че разговори са проведени и с партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, както и с „Демократична България“ на Христо Иванов, макар и завоалирани като предложение за общ контрол над изборния процес.

В началото, председателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира, че такова обединение няма да има.

„Ние сме отворени към граждански формации, за да разширим подкрепата си, канили сме и „Отровното трио“ в това число, но като цяло не предвиждаме никакви други обединения с други партийни коалиции“, отбеляза тогава Иванов.

Ето какво пишат обаче от Триото:  „Готовността на партиите и сдруженията, представлявани от г-н Слави Т. Трифонов   г-н Христо Иванов и коалиционните му партньори, както и от г-жа Мая Манолова и партиите, застанали зад нея, за взаимно сътрудничество за контрол над изборния процес и гарантирането на неговата честност, са нашето оръжие за предстоящата битка на гражданите за промяна. Това е в полза на всички хора, гаранция за спазване на конституционните ни права и ясен опит да се спрат злоупотребите под диктовката на властимащите.

„Отровното трио“ и гражданите смятаме, че последните изявления на „Демократична България“ и „Изправи се.БГ“, както и първоначално заявената позиция на партия „Има такъв народ“, дават шанс за голяма промяна в страната и  възможност за  постигане на консенсус в бъдещия парламент около стратегическите задачи, свързани с връщането на свободата, демокрация и правовия ред“, отбелязват в позицията си Велислав Минеков, Николай  Хаджигенов и Арман Бабикян.

Предстоящото обединение потвърди и журналистът Стоян Тончев във Фейсбук:

„По Коледа наистина стават чудеса! Много съм щастлив. Току-що разговарях с проф. Велислав Минеков и той ми съобщи радостната новина – ИМА ОБЩ ПРЕДИЗБОРЕН И СЛЕДИЗБОРЕН ФРОНТ срещу управляващата мафия.

„Отровното трио и гражданите“ с председатели Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов, Изправи се.бг на Мая Манолова, „Демократична България“ с председател Христо Иванов, и партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов се обединиха!!!“ Време е Борисов да си ходи.

Прави впечатление обаче, че в подготвяния общ фронт липсва един от топ протестиращите – Георги Георгиев от БОЕЦ. Това по всяка вероятност е свързано с факта, че той и съпругата му в момента се лекуват от коронавирусна инфекция и затова не са могли да отреагират на събитията, които се случват в момента.

По всичко изглежда, че все пак, общ фронт срещу ГЕРБ ще има, колкото и това да не се харесва на управляващите. И в крайна сметка народът ще победи.

Tagged

2 thoughts on “От последните минути: Борисов си отива! Ще има общ фронт на гражданите срещу ГЕРБ!

  1. Приветствам този АНТИГЕРБАДЖЙСИ ФРОНТ , АНТИГЕШЕВСКИ , АНТИЦАЦАРОВСКИ ФРОНТ. Кой ще дойде след Борисов, е без значение. Важното е никога не трябва да има ГЕРБ, Цацаровщина, Гешевщина в управлението на държавата. Лустрация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *