От последните минути: Депутати освиркаха Денков и му поискаха оставката

България отблизо
Подписи за вот на недоверие започват да събират от партия “Възраждане”. В тяхна подкрепа са се обявили от “Има такъв народ”. Новината идва на фона на викове “Оставка” в пленарна зала, докато депутатите обсъждат споразумението, постигнато вчера с представителите на енергийния сектор. 

Освиркването срещу Денков дойде заради репликата му от трибуната на парламента, в която той се обърна към депутатите с „уважаеми и неуважаеми госпожи и господа народни представители“.

 

„Това, което чухме днес, съответстваше на това, което очаквах почти във всичко. Този разговор беше политизиран, изпълнен с много неистини и откровени лъжи, беше за съжаление допълнен и с откровени простащини. Затова се обръщам към част от вас по този начин. Срам е в това Народно събрание да се води разговор по тази важна тема и да вкарвате просташки подмятания и лъжи“, ядоса се Денков.

 

След пет дни на демонстрации от страна на енергетиците заради така наречените териториални планове, вчера бе постигнато споразумение между синдикати, протестиращи и изпълнителната власт, а днес депутатите го гласуват на извънредно заседание.

 

„Това споразумение беше искане от протестиращите, които дойдоха с предложение от шест точки. Искането това споразумение да бъде внесено в НС беше на протестиращите и ние се съгласихме. Всеки, който оспорва нуждата от такова споразумение, възразява срещу техните искания. По отношение на ПВУ и териториалните планове – казах го няколко пъти, но който не иска да го чуе, не го чу. Ще го кажа отново – с внасянето на териториалните планове и предложенията за промени в ПВУ изпълняваме точно тези решения, които са в основата на точка 2“, допълни още Денков.

 

От ИТН поискаха 15 минутна почивка, за да „обезсмислят безсмислието“.

 

„Подписите вече се полагат, като по-голяма част от депутатите от “Възраждане“ и ИТН са се подписали. Очакваме решението на БСП и утре или най-късно в петък вотът ще бъде внесен“, заяви на свой ред Костадин Костадинов пред журналисти в кулоарите.

 

Костадинов подчерта, че вотът на недоверие трябва да бъде гледан от 3 до 7 дни, след като е внесен. Необходими са минимум 48 подписа.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *