От последните минути! Здравният министър призна: Борисов лично ми се обади да приемем лидера на БОЕЦ и жена му във ВМА

България отблизо

Дългият брифинг днес за новите мерки срещу Ковид в България открехна и много тайни. Една от тях е как се озова опозиционерът Георги Георгиев във ВМА заедно с жена си.

На въпрос за случая с лидера на БОЕЦ Георги Георгиев и жена му, които са били транспортирани от болницата във Видин във ВМА, здравният министър отговори:

Имаше много обаждане от лекари, колеги, които казаха, че има проблем във видинската болница и че тези двама пациенти не могат да бъдат обслужени.  По думите му той е получил обаждане от Бойко Борисов, който пък е говорил преди това с Душана Здравкова. 

„Премиерът каза да се провери каква е медицинската ситуация с пациентите и, ако има необходимост, да се направи всичко необходимо.   Ние не пращаме линейки само за тези пациенти. Ние не търсим известност и медийно присъствие в този казус. Категорично не сме подхождали избирателно или водени от някакви медийни желания. Ние сме си свършили работата професионално“, категоричен бе проф. Ангелов.

„Предстои да видите цялата сила на държавата. Ще се намесваме много ясно и категорично“, предупреди той.  Министър Ангелов отправи закана за затваряне на всички вериги, които не осигуряват дистанция и спазване на противоепидемичните мерки.

Това обаче не отговаря на въпроса защо някои ги транспортират, а други не.

Ако става дума за съпругата на Боеца, тя е с трансплантация и наистина се нуждае от по-професионални грижи. Но той какво прави там си остава загадка. Явно не е в тежко състояние, щом и от болницата пише, че ще продължи борбата си с мафията и прочие кухи лозунги.

С коя мафия ще се бори, щом зад гърба му стоят депутати от ГЕРБ и лично Борисов се е обадил на здравния министър?

Не е ли малко странно, даже меко казано странно да се бориш срещу Борисов, а после да го молиш да ти ходатайства?

„Боеца“ за България ли се бореше, или просто за жена си? /Пожелаваме й здраве!/

Измислена ли е опозицията на Борисов, или той си я създава сам?

В случая Георги Георгиев показа истинското си лице и не знаем кой би му вярвал занапред.

Превърна и образа на Борисов в мил и загрижен държавник.

Сега господинът е във ВМА, а останалите видинчани са лекуват както могат и където могат.

Нека после не пита защо като организира протестен митинг защо на площада не се появява никой, а само шепа „бойци“, които явно ще започнат да намаляват.

Ако си опозиционер, бъди такъв докрай!

Ако не можеш – просто замълчи!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *