От последните минути! Карадаъй взема главата на годеника на Лена!

България отблизо

Утре първа точка е оставката на този, Мирослав Иванов. Тази люта закана отправи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след избухналия днес скандал в парламента,  пише Епицентър.

До покачване на напрежението в пленарната зала се стигна след като Христо Симеонов от „Продължаваме промяната“ предложи работата на депутатите да продължи с представянето на доклади за работата на омбудсмана. Няколко души от ГЕРБ-СДС реагираха, че вече е станало 14 часът, тоест заседанието би трябвало да приключи, след като не е удължавано.

 

Въпреки това Мирослав Иванов подложи на гласуване предложението на колегата си Симеонов и това ядоса ГЕРБ и ДПС, че не спазва правилата.

„Правиш се на ударен“, обърна се към Иванов депутат от партията на Бойко Борисов.

„Как точно се правя на ударен“, отговори той.

Така или иначе идеята за продължаване на заседанието не беше приета: „въздържал се“ гласуваха повечето от „Продължаваме промяната“ и БСП, „против“ бяха депутатите на „Възраждане“, а ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ“ не се включиха в гласуването.

„Утре първа точка е оставката на този, Мирослав Иванов“, избухна Карадайъ.

Зам.-председателят на Народното събрание от „Продължаваме промяната“ Мирослав Иванов изпълнява длъжността председател на парламента след като ГЕРБ, ДПС, „Има такъв народ“ и „Възраждане“ отстраниха от поста Никола Минчев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *