От последните минути: Мощни ракети „Калибър“ на руската армия унищожиха огромен склад със западно оръжие!

Свят

Руските сили са изстреляли мощни крилати ракети „Калибър“ към огромен склад с доставени от ЕС и САЩ оръжия в района на Тернопил, Западна Украйна, предава БТА, позовавайки се на Ройтерс. 

Губернаторът на Тернопилската област каза, че 22 човека са били ранени при нападението срещу град Чорткив с ракети, изстреляни от акваторията на Черно море. По думите му е унищожен военен обект. Местни чиновници казаха, че в обекта е имало оръжия.

 

Украинският губернатор на Луганската област Серхий Гайдай съобщи днес, че украински и руски войници все още водят улични боеве в Северодонецк. По думите му противникът вече владее по-голямата част от града, но украинските части удържат контрола върху промишлената зона и химическия завод, където са намерили убежище хиляди цивилни.

Значи какво ни казва този губернатор?! Че цивилните са имали изключителното неблагоразумие да се скрият от войната на първа бойна линия! Защото „да намериш убежище“ в химическия завод, който е под постоянния обстрел на руската армия, това е формена лудост. Но се съобщава, че хиляди цивилни са намерили „убежище“ там.

Това означава, че или тези хиляди цивилни са полудели, понеже цивилните обикновено бягат по-далеч от бойните действия, някои избягаха чак в България и другата чужбина, или тези цивилни са били взети за заложници от „героичните“ украински войски.

Толкова за дезинформацията, която ни подават.

Tagged

1 thought on “От последните минути: Мощни ракети „Калибър“ на руската армия унищожиха огромен склад със западно оръжие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *