От последните минути: Поискаха оставката на Денков!

България отблизо

Това да наречеш производителите на зърно в България зърнари и да ги определиш като терористична организация е за оставка, така се прави в цивилизована страна, това е морален акт. Има насъскване на производители срещу преработватели, необходим е консенсусен вариант чрез диалог и предварителен анализ. Играят си с земеделския министър като пинг-понг, аз ако бях на негово място щях да се оттегля. Това заяви пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Сглобката“ е тип управление при което на друго място се вземат решенията и се предопределят общите действия. Тази промяна е въпрос на промяна за лична употреба. Подреди се отново старият модел и Николай Денков има лична заслуга за това. Хората все повече губят доверие в „сглобката“, коментира вицепрезидентът.

„Трябва да се впрегнат всички усилия на всички власти в България, за да страната ни да влезе в Шенген. Призивът на фон дер Лайен, че е време България и Румъния да влязат в Шенген е с 13-годишна давност. България беше изпълнила всички технически критерии още през 2011 година, оттогава досега винаги се намираше ново условие. Разширяването по двойки не е най-добрият начин“, коментира Илияна Йотова.

Тя изрази надежда Република Северна Македония да изпълни условията, за да започне реалните преговори за членство в Европейския съюз.

„Мониторинговият доклад много отдавна не функционира както за България, така и за Румъния, стана излишен и зацикли, служеше за вътрешнополитически разправии, отпадането му беше предопределено. За отпадането на този мониторинг работиха много правителства“, допълни Илияна Йотова.

Относно промените в Конституцията тя заяви, че е обидно, защото „някои от политиците гледат на тях като потребителска кошница“.

„Заявката за сериозната съдебна реформа до този момент не е изпълнена“, каза още Илияна Йотова.

Tagged

2 thoughts on “От последните минути: Поискаха оставката на Денков!

  1. Оставката е малко Въжето и в битието Ако ние него направим тоя изрод ,ще ни умори с това краварско жито отгледана на наркомснскс земя Ставайте срещу този плъх Дали ще умираме по барикадите или с наведена глави все едно ПО добре да сме на барикадите и да излезем тези продажни боклучийски предатели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *