От последните минути: Русия и Китай взеха ВАЖНО решение за България! Вижте КАКВО! Истината е СТРАХОТНА!

България отблизо

Тези дни енергийният министър Теменужка Петкова заяви, че в сектор енергетика всичко върви много добре. Държавната енергетика имала един милиард и половина печалба.

Но, все пак, според нея, трябвало много да внимаваме, за да защитим своята енергийна сигурност, с оглед визията и директивите на ЕС.

От кого да защитаваме своята „енергийна сигурност“? От Русия? Та тя искаше да ни даде ток и газ на толкова ниски цени, каквито няма в целия свят. И в добавка да ни плаща стотици милиони евро транзитни такси за тръбопровода Южен поток.

Значи Русия не застрашава нашата „енергийна сигурност“. Точно обратното. Тя искаше да е гарант за нашата сигурност.

Но Борисов и неговите пудели не искаха. Заедно с приятелите им от Брюксел. Следователно ние трябва да защитаваме нашата „енергийна сигурност“ от… Борисов и Брюксел. Защото те са заплахата. Никой друг!

И точно заради тази заплаха, сега  бизнесът и народът се бият за цената на тока. Която се увеличава неконтролируемо всяка година. Работодателите смятат, че няма никакво основание за шоковото поскъпване на тока за фирмите и предприятията.

Обикновените хора пък, се страхуват, че увеличението на електроенергията ще доведе до нов, огромен скок в цените на основните хранителни продукти. А това ще генерира нови, още по-големи нива на безработица и ужасяваща мизерия. Защото не е тайна, че само в България съществува понятието „работещи бедни“.

А, за да се оправят нещата, за да може да се развива икономиката,  трябва да има евтина енергия. Тоест, евтин ток и евтин газ. Борисов лично уби надеждата за евтина енергия, когато преди около две години заяви, че сме имали достатъчно ток, а природен газ не ни трябвал.

Но животът е по-силен от глупавите приказки на премиера и неговите пудели. Сега същият този Борисов, който с апломб твърдеше, че АЕЦ „Белене“ е само един гьол, в който са потънали без никаква нужда милиарди левове…Същият Борисов сега си счупва краката да търчи при азербайджанците, при турците, при гърците и при когото още си помислите, без руснаците, разбира се, за да целува ръце и да се моли за малко ток и природен газ.

Поради простата причина, че потреблението се увеличава. Макар и с малко. А производството на ток пада, защото дори останалите ни един – два блока от АЕЦ „Козлодуй“ не могат да работят на пълна мощност. А след година – две, когато трябва да закриваме и ТЕЦ-овете, наличният ток рязко ще спадне. А цената му ще скочи до небесата.

Но… точно тогава Борисов мисли да се кандидатира за президент. Само че няма да има кой да го избере, ако липсват ток и газ. А цените на хранителните стоки са космически. Затова са совалките на премиера в Турция, в Гърция, в Германия. Затова са приказките за газови хъбове и интерконектори. Той опитва да спаси собствената си кожа. Не нашата.

Защо бе, Борисов? Защо са тези молби за ток и газ? И то към държави, които ще ни ги продават три пъти по-скъпо, отколкото Русия! Нали не ни трябваше енергия? Питаме, но никой не ни отговаря.

А междувременно министър Теменужка Петкова и председателят на Булатом Богомил Манчев заявиха в един глас, че вече е намерен сериозен инвеститор за строежа на АЕЦ „Белене“.

Те разкриха, че мощен Китай имал интерес да инвестира в новата атомна централа. Но…правителството на Борисов все още не било взело политическо решение?! Вероятно, защото е на дистанционно управление от Брюксел. И, както винаги, чака някой друг да му каже какво да прави. И в икономиката, и в политиката на България.

Но докато Борисов се натутка, Китай и Русия взеха стратегическата инициатива. Китай финансира, а Русия строи нашата електроцентрала. Друг избор няма. И никой няма да чака повече Борисов. Или Брюксел.

А ако Борисов продължи да се опъва, ще отговаря за огромно престъпление спрямо българския народ.  Да имаме готова площадка и готови атомни реактори, а да нямаме евтин ток. И да просим от чужбина.

Нека Борисовците не забравят, че Народният съд е винаги страшен.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

15 thoughts on “От последните минути: Русия и Китай взеха ВАЖНО решение за България! Вижте КАКВО! Истината е СТРАХОТНА!

    1. Народен съд…Кой народ бре изрод червен? Кой народ го назначи този съд? Едва ли българският…Едва ли българският народ е искал да изтреби собствената си интелигенция и елит. По-скоро някакви цървули, кокошкари и мандраджийски обирджии под давлението на тези същите, които видите ли били решили според Македонският тъпан да ни строели Атомна централа:).

      1. Димо, кой елит бе джендърски плъх? Същите крадци и помияри, които преди 09.09.1944 са държали народа беден и гладен??? Фабриканти и политици-престъпници! Малко е бил народният съд, малко, щом още се раждат помияри като тебе!!!

      2. ДИМО, ХАЙДЕ ПО КРОТКО И ПО ВЪЗПИТАНО…ФЕЙСБУКА НЕ Е ЗА ПРОСТАЦИ …ПРОСТОТИЯТА СЕ УВАЖАВА НА ДРУГА МЯСТО ! И МАЛКО ОГРАМОТЯВАНЕ: АТОМНАТА ЦЕНТРАЛА Е И СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТ ! ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО Е ТОВА ?!?!?СЪМНЯВАМ СЕ….ВИЕ ИМАТЕ ДРУГИ ПОЗНАНИЯ.

        1. Атомната електроцентрала е „Стратегически обект“.БРАВО не знаех ,аз мислех че там е развъдник на жаби! А ти АННА знаеш ли къде се намира това?. Съмнявам се!

  1. „Колата на социализма“ преди беше без волан! От Москва управляваха, а ние само натискахме газта. Днес, в „колата на демокрацията“, и газта натискат от Брюксел. Питате се, къде сме ние? Нас дори и в колата ни няма! Изхвърлиха ни на бунището.

  2. Пази Боже от „гаранти“ на сигурността ни като Русия. От другото ние ще се опазим. И позна Чухлев, изхвърлиха ви червените каскети на бунището. А кадърните, умните и можещите хора си живеят добре в днешна България.
    А такива като теб, който и бонбон не могат да си обелят си мечтаят за времето когато беше гордост да си бензинджия, шофьор, барман и сервитьор. Дерзайте, мечтайте:). Така и ще си отидете от този свят вперили очи на Изток чакащи „светлото бъдеще“…Ха, ха, ха….

  3. Само от ГЕРБ могат да напишат такъв коментар! Чий задник лижеш Димо?

  4. Стига сте се излагали вече станахте смешни с вашите глупости. Само глупави хора ще ви повярват. Реитинга на България се подобрява. Това не го пишат глупаци като вас.

  5. Браво! Само братушките ще ни помогнат, крайно време е управляващите да започнат да мислят за страната и народа!

  6. Ще ми се да видя това идиотче Димо.Може предците му да са пострадали от народен съд.Може да е отроче на богаташи.Тогава е разбираема омразата към „червените каскети“.А може истината за този глашатай на омразата и глупостта да е,че е от „работническо-селски произход“ както пишеха по времето на соца.Тогава е още по-жалко,че оплюва онова,което България беше преди злощастната „нежна революция“.Може би Димчо щеше да пасе на дядо си овцете или да копа на баба си царевицата.Не зная,но такова фашизоидно,сляпо коте най-добре е да се завре в тъмните дебри и да не се изявява тук.Човече,стремях се да се придържам към добрия тон,но ти изведе на показ тъмната ми страна.Не пиши,защото си амлограмотен,надъхан гербаджия или фашизоидно нещастно к…нце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *