От последните минути: Съветник на президента показа скандален документ за тайното оръжие, излизащо от България

България отблизо

Президентският секретар Димитър Стоянов показа част от документ, в който пише, че оръжейна пратка се пренасочва от Афганистан към Украйна. Той не уточнява за чие разпореждане става въпрос и дали извадката е от документ на Междуведомствена комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение, която е на подчинение на министъра на икономиката Корнелия Нинова. Само тази комисия има право да разрешава експорта на стоки с двойна употреба.

Стоянов публикува факсимилето, придружено с коментар.

„Някои са абонирани за лъжата. Ма тя е и заразна тази болест с лъгането след като се предава от министър на началник на кабинет“, пише главният секретар на президента Румен Радев.

Той не споменава дали визира Корнелия Нинова и началника на кабинета й в икономическото министерство Калоян Методиев.

По-рано днес Димитър Стоянов коментира в профила си във Фейсбук и думите на премиера Кирил Петков пред „Гардиън“, а именно, че ако президентът назначи служебен кабинет, той ще спре износа на оръжие за Украйна. Впоследствие се наложи министър Корнелия Нинова да опровергава думите на Петков, както и правителственият пресцентър, който прехвърли отговорността за конфуза към медиите, предуредили изказването на министър-председателя.

 

Скрийншот: Фейсбук

 

Днес и министърът на отбраната Драгомир Заков заяви пред БНР, че няма информация нашата страна да изнася оръжие за Украйна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *