От последните минути: Украйна се заинати за преговорите за мир

България отблизо

Украинската делегация вече пристигна в Полша, но е против преговорите с Русия да се водят в Беловежката гора. Това заяви в четвъртък ръководителят на Кръглата маса на демократичните сили Юрий Воскресенски, съобщават чуждестранни медии.

„Украинската страна вече е в Полша, но категорично се противопостави на избора на Беловежката гора за място за преговори. Може би това се дължи на някои асоциации, защото всички помним, че именно там Съветският съюз загуби своята държавност“, каза той.

„Все още ми се струва, че нашите украински партньори печелят време. По всичко изглежда така. Или чакат резерви, или доброволци от международни бригади. Но нямат желание за бързи решения“, каза той.

Воскресенски добави също, че беларуската страна е много заинтересована да види „помирението на близките братски страни“.

„Ние все още [конструктивно] се надяваме на това. Освен това, всеки ден военният баланс в посока на една от страните. Така че другата страна, ако има поне малко понятие от военно изкуство, е длъжна да разбере, че трябва да се направи към някакъв компромис“, каза той

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *