Още пет оставки на министри да търси Борисов, иначе пада! Ето кои още трябва да си ходят

България отблизо

Борисов не трябва да спира дотук. Като е започнал, трябва да сече дървото до корен.

Заплахата да падне цялото правителство изобщо няма да отмине  с тези три камуфлажни сбогувания, пише сайтът фрогнюз. .

Достатъчно „заслуги“ за изхвърляне от властта и разследвания имат Лиляна Павлова, разсеяната  Цецка Цачева, която остави цял Търговски регистър да се изплъзне от ръцете й и да изчезне за 20 дни,   министър Емил Караниколов, който сам н знае какво прави в правителството,  министър Владислав Горанов е крайно време да бъде попитан с какви пари вдигна палата си на Витоша.

Много грехове пред народа натрупа и  земеделският министър Румен Порожанов. На него по необясним начин му се размина „грешката“ с чумата и избитите без причина животни. Явно някой стои зад гърба му, но докато не си поеме отговорността за стореното, Борисов губи. От самото му присъствие.

Военният министър Красимир Каракачанов също обърка конците с разни сделки за самолетите, а за вицето без портфейл Валери Симеонов изобщо да не говорим.

В сянка стоят  шефове на агенции, тайни служби и прочие, които допълнително навредиха на България.

Оцеляването на самия Борисов зависи в голяма степен от това, дали има воля и най-вече смелост за нови при това решителни действия. И да се отърве от тези, които непрекъснато го дънят.

Изпускането на парата чрез трима министри е класика да излезеш от ситуацията, но в никакъв случай не е промяна и не е и борба с корупцията. Маркират се разни действия, показва се дейност, тропа се по масата, а резултати няма.

Иска се още много. Да се махнат корумпираните, да се покаже на народа, че се работи да държавата, а не за джобовете и банковите сметки на гербоизбраните. Без партийни сантименти и съобразяване с определени икономически кръгове, които стоят зад гърба на всеки министър и на самия министър-председател, разбира се.  И истинска прозрачност.

Ако не направи това, Борисов си отива. Рейтингът му е паднал до дъното.

Ако  го направи, загубва най-верните си хора и те също могат да го повлекат към дъното, или тези, които стоят зад тях.

Но ако разчисти обора, може да си спечели още малко доверие.

Само че се страхува да го направи.

И политическата криза ще стане факт.

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

 

Tagged

1 thought on “Още пет оставки на министри да търси Борисов, иначе пада! Ето кои още трябва да си ходят

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *