„Два СВЯТА, единият е ИЗЛИШЕН!“ ПРИСЪДАТА над капитализма не подлежи на ОБЖАЛВАНЕ!

България отблизо

Българската класическа литература, която винаги е била рамо до рамо с българския народ, първа произнесе присъдата над капитализма.

Още в началото на двадесети век, Смирненски завършва своята ненадмината импресия „Босоногите деца“ със знаменателната фраза, която по-късно се превръща в присъда над капиталистическото общество, което обрича хората на глад и мизерия – „Два свята, единият е излишен!“

Присъда произнасят и много други български автори-класици. Сред тях се открояват имената на Христо Ботев, Никола Вапцаров, Гео Милев, Алеко Константинов, Елин Пелин, Никола Фурнаджиев, Стоян Михайловски, Димитър Димов, и много други. Дори най-нежните поети като Димчо Дебелянов и Николай Лилиев също изразяват своя протест срещу капиталистическата действителност.

Искам да кажа, че борбата срещу капитализма не е започнала на 8 септември и не е завършила на 9 септември 1944 година. Тя се води много преди това. Още от Ботевото „Символ-верую на българската комуна“, та до ден днешен.

Тоест, Деветосептемврийската социалистическа революция, която днешните олигарси и русофобите наричат „преврат“, не е някакъв еднократен акт. Тя е дълбоко осъзнато действие на българския народ и народите по целия свят. Една вековна народна съпротива срещу безжалостното ограбване и унищожаване на обикновените хора от чорбаджиите-изедници, както ги нарича Христо Ботев, до днешните зализани „бизнесмени“, които откраднаха народното богатство, натрупано през годините на социализма.

Но нека видим фактите. През 1940 г. населението на България е около 5 милиона души. И то по официална статистика. А по неофициална, е било доста по-малко. През 1989 г. населението на България вече е малко повече от 9 милиона души. Тоест само за 45 години, по времето, когато съществуваше Народна република България, българския народ се е увеличил с повече от 4 милиона души.

За сравнение, сега, само за 28 години капитализъм, населението на България се срина до около 7 милиона души по официална статистика. А по неофициална сме вече по-малко от 6 милиона. Тоест само за 28 години капитализъм, под „вещото“ ръководство на така наречения Европейски съюз и неговите слуги в страната, България претърпя най-страшната демографска катастрофа, непозната в цялата история на нашата родина. От страната бяха прогонени 3 милиона млади и здрави българи, да се скитат „немили-недраги“ по чужбините. А почти един милион души бяха убити от глад, мизерия и болести.

Нещо повече. Това е и огромно изтичане на национален капитал, защото хората не се произвеждат по поръчка. И защото за образованието им, плащаше социалистическата държава.

Продължаваме нататък. Преди 1944 г. България бе слабо населена и бедна аграрна страна. През 1989 г. нашата родина вече е с мощна икономика, и на едно от първите места в света по стандарт на живот. И не на последно място с мощна армия, която надеждно защитаваше страната, не даваше пиле да прехвръкне през свещените български граници и задаваше страх на държавите от Балканския полуостров и Европа. Затова една от първите „задачи“ на коварния Запад бе да унищожи армията и съвременните ни въоръжения. Стигнахме до там, че вече не можем да пазим нито сухоземните, нито въздушните, нито морските си граници.

След което унищожиха и модерната ни икономика. Само за 28 години капитализъм, се превъртахме в най-бедната страна в Европа, с умиращо население и затихващи функции.

Ето това е огромната разлика между социалистическа и капиталистическа България. И колкото да беснеят новите, чужди и наши, господари на България, колкото да наричат 9 септември „преврат“ и „кървав комунистически терор“, истината е точно противоположна.

Народна република България бе мощна държава, родина на достоен и горд народ, който със своя ум и дързост преодоляваше всякакви препятствия.

Остава да попитаме русофобите защо този небивал възход на нашето отечество се осъществи, когато бяхме заедно със Съветския съюз? И защо сега, когато сме в лапите на така наречения „Европейски“ съюз и нашенските олигарси, България загива?

Отговорът е един. И него ще го даде Народният съд, който приближава неумолимо като самата съдба. Защото не само България, но и народите от цяла Европа и света се надигат срещу глобалния либерален капитализъм, който се мъчи да унищожи човечеството.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “„Два СВЯТА, единият е ИЗЛИШЕН!“ ПРИСЪДАТА над капитализма не подлежи на ОБЖАЛВАНЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *