Пак ще си шеф на НС, наредил Борисов на Рашидов. Ветеранът кандисал, за да не троши хатъра на шефа

България отблизо
Вежди Рашидов отново ще бъде наложен от ГЕРБ за председател на Народното събрание. Кандидатурата му била одобрена от лидера Бойко Борисов, който ще оглави парламентарната група, като най-старши сред депутатите. Това ще е единствената промяна от участието на ГЕРБ в законодателната дейност, тъй като почти няма нови лица. Това съобщиха за Фрог нюз хора от партията на Борисов.

Рашидов се опитал да отклони номинацията за заемане на високия пост, но Борисов му казал да не се прави на много скромен. Така сме решили и така ще бъде, отсякъл партийният шеф, твърдят нашите източници от централата на спечелилите изборите. И Вежди кандисал, за да не троши хатър на своя другар.

 

Днес ще се проведе събиране на депутатите, за да получат указания как да се държат в първия парламентарен ден на 12 април, за когато президентът Румен Радев определи да е първият работен ден на НС.

 

Вече четвърти мандат на парламента ГЕРБ представлява избирателите си с едни и същи хора с много малки изключения. Целта е парламентарната група да работи като машина, според разпорежданията на боса. В структурите в страната има недоволство от този ретрогаден модел, но гласът на хората по места засега остава нечут.

 

На 21.10.22 Вежди Рашидов бе избран за председател на Народното събрание. Той бе номиниран от четири партии по време на председателски съвет по-рано днес.

Той събра 139 гласа подкрепа, 73 гласуваха „против“.

ГЕРБ, БСП, ДПС и „Български възход“ подкрепиха кандидатурата на председателстващият тържественото заседание. Формално Рашидов бе номиниран от Корнелия Нинова от БСП, която е била упълномощена от другите парламентарни групи да представи кандидатурата на най-възрастния депутат.

 

Негов конкурент бе Цвета Рангелова от „Възраждане“, която нямаше шанс.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *