Пентагонът зацикли: Руската система „Красуха“ сваля всички западни снаряди без проблеми

Свят

В материал на британското издание Economist се твърди, че руските въоръжени сили успешно неутрализират управляемите артилерийски боеприпаси M982 Excalibur и системата JDAM-ER, както и свалят около 5000 украински дрона всеки месец. Това пише гръцкото издание Pentapostagma.

От март 2023 г. украинските сили, използващи сателитно насочвани снаряди Excalibur, се сблъскаха с проблем – боеприпасите им престанаха да достигат целта.

Първоначално точността на тези американски снаряди порази украинската армия, но след това те започнаха да се провалят, не достигайки целите си, се казва в статията на Economist.

Секретни документи на Пентагона показаха, че четири от деветте бомби JDAM-ER може да са пропуснали целта си поради „руска намеса“ в GPS сигналите.

Отбелязва се също, че ракетите GMLRS, изстреляни от американски платформи HIMARS, все по-често пропускат целите си.

Руската система за радиоелектронна борба се превърна в основна цел на украинските сили.

„Руските системи за електронна борба са най-висок приоритет и ние ще продължим да призоваваме за тяхното унищожаване “, се казва в доклад на Пентагона.

С помощта на радиоелектронната борба руските въоръжени сили също се научиха как да неутрализират голям брой украински дронове.

Анализатори от Кралския институт за отбранителни изследвания в Обединеното кралство отбелязаха през май, че Русия е усилила своите способности за електронна война в очакване на украинската контраофанзива.

Руското министерство на отбраната разпространи видео, на което се вижда как руски части за радиоелектронна борба потискат вражеската електроника.

Системата „Красуха-С4“ е способна да открива и проследява всички видове въздушни цели, включително движещи се на малка височина.

Това сложно устройство може да работи във всяка посока и под всякакъв ъгъл, което позволява предаване на радиосигнали без ограничения по азимут и надморска височина.

Под въздействието на излъчванията на комплекса за РЕБ „Красуха-С4“ вражеските самолети губят навигация и комуникация. Ако летят на малка височина, те са принудени да летят по-високо и стават мишена за системите за противовъздушна отбрана.

Системата „Красуха-S4“ е предназначена за защита на командни пунктове, групировки на войски, летища, системи за противовъздушна отбрана и големи промишлени съоръжения.

Тази система е в състояние да блокира радарни сигнали и канали за радиоуправление на дронове.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *