Петков и Василев станаха шефове на новата партия! Искат да правят хубави неща, но въпросът е за кого!

България отблизо

Политическа партия „Продължаваме промяната“ бе официално учредена в Пловдив. Конгресният център в Международния панаир Пловдив се изпълни до краен предел с над 600 делегати от цялата страна.

Събранието бе открито от председателя на Народното събрание Никола Минчев, а след това вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев и премиерът Кирил Петков направиха обръщения към делегатите. Те са съпредседатели на новата политическа формация.

Това, което се случва в момента, е точно учредяване на партията. Ние просто формализирахме един процес, който стартирахме заедно преди няколко месеца, подчерта Кирил Петков и допълни, че това, което го зарежда, е да види „тези умни погледи с кауза, с надежда, вярвайки, че България може да бъде едно по-добро място“.

Като си сред тези хора ти дава надежда, че това е съвсем възможно. Добре бе защо сме такива мазохисти, ние първи ще си тръгнем от тая игра по- бедни от колкото сме влезли, обаче от време на време се случва нещо и си казваш „ей тва си заслужава“, каза още той.

Премиерът цитира Макиавели, за да опише българската политика до момента.

„Понеже сме в политиката и тя е мръсно действие ще ви разкажа за една книжка на Макиавели от 14 век. Там пише, че трябва да правите гадни неща, за да сте успешни. Четейки тази книга леко ти се повръща. Има някои хора, които правят точно обратното, предпочитат любовта и честността пред омразата и лъжата. Вярвам, че когато не използваме правилата на Макиавели, имаме късмет“, добави Кирил Петков.

Премиерът обясни, че „Продължаваме промяната“ няма да бъде традиционна партия с политическа власт и ще може да се подкрепя от хора, които не желаят да са обвързани с партийни структури.

От своя страна вицепремиерът Асен Василев заяви, че всичко е започнало с един разговор, който водил с Кирил Петков много отдавна за това каква България може да бъде.

„Една малка група хора бе присвоила властта и я използваше за собствени цели. Така бе направила правилата на играта, че или им помагаш да крадат или напускаш страната. Тази политика изгони над 800 хил. българи. Ние искахме да променим точно нея, затова сложихме каските и скочихме в политиката. На нас се падна честта да сложим гумените ботуши, да вземем лопатите, а някои и фадроми. И да започнем да чистим. И естествено започна да излиза мръсотия. В този процес трябва да отпушваме системи, които не са работили от дълго време. Това изисква страшно много време, смелост и подкрепа от съмишленици“, допълни той.

Tagged

1 thought on “Петков и Василев станаха шефове на новата партия! Искат да правят хубави неща, но въпросът е за кого!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *