Петков пита възмутен: Борисов девствен ли е?

България отблизо
Премиерът Кирил Петков бе категоричен, че няма да обяви сваляне на ветото върху Северна Македония, преди да се е произнесъл българският парламент. На влизане на срещата на върха ЕС – Западни Балкани той обвини лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в двойственост, а президента Румен Радев, че досега не е свикал Консултативния съвет за национална сигурност.

„Аз съм обещал на българския народ, че решението трябва да се вземе от българския парламент“, повтори премиерът и изключи хипотетичната възможност да обяви вдигането на ветото до края на срещата.

„Не, няма хипотетична възможност, защото аз си държа на думата. Аз съм премиер на България и когато кажа и обещая на българския народ нещо, аз си спазвам думата. Това, което се надявам обаче, е, че в близките дни Народното събрание ще вземе решение по този въпрос. Също вярвам, че имаме исторически момент в момента да можем да запазим всичките си български интереси – неща, които винаги сме си мечтали“.

Министър-председателят определи френското предложение като много добро и изрази недоумение от това, че опозицията не може да направи кворум.

„Аз не мога да повярвам, че не могат да направят кворум. Нали бяха много стабилни, много силни, всичко знаят. Втори ден не могат да направят кворум. Вчера рискуваме 2,6 милиарда… А знаете ли защо сигурно не искат да направят кворум? Защото ги е страх, защото не могат да изберат даже председател на Народното събрание. Тези хора са едни страхливци. Тези хора мислят само как да манипулират. Ако имат истинска позиция, днес комисията заседава, в следващите дни може да има отворена дискусия, където целият български народ да разбере.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *