Петър Волгин: Досега управляващите обслужват само чужди интереси и чакат някой да ги погали по главите

България отблизо

„Обиколих почти цялата страна, срещнах се с много хора, разговаряхме по най-различни теми и съм изключително обнадежден.“, каза кандидатът за евродепутат от „Възраждане“ Петър Волгин в телевизионно интервю. Според него най-големият проблем, както на България в момента, така и на Европейския съюз, е липсата на суверенитет. 

„За България е ясно. Болшинството от нашите управляващи, без значение от коя партия са, когато попаднат във властта, те не се държат като български управляващи – те се държат като колониални администратори, т.е. като едни хора, назначени по волята на чуждите посолства, и изпълняват това, което им кажат посолствата. Т.е. ние сме тотално лишени от суверенитет. Вторият проблем е, че същото важи и за Европейския съюз, за лидерите на Европейския съюз.“, коментира Волгин.

Той смята, че тази структура, която би трябвало да бъде един силен, един независим играч на международното поле, всъщност е в същото положение, както е България спрямо средния ранг началници от Европейския съюз.

„На българските политици им липсва желание, липсва им възможност, липсва им интелектуален капацитет, защото у нас от дълги години върви една отрицателна селекция. Т.е. колкото си по-послушен, колкото си по-неинтелигентен, колкото си по-готов да обслужваш чуждия интерес, толкова по-лесно ще ти се получи да влезеш във властта и да станеш министър, премиер, всичко друго.“, допълни кандидатът за евродепутат от „Възраждане“.

За него националният суверенитет означава български политици да пазят България от абсолютно всички посолства. Според Волгин, хората, които влизат във властта в България, трябва да нямат нищо общо с този тип менталност на васал. „Когато имаме такъв тип управляващи, които не се радват, че господарят ги е погалил по главата, тогава наистина можем да се надяваме, че България ще върви по-напред. „Възраждане“ е единствената партия, която се осмелява да се противопостави на статуквото. Не просто на статуквото тук, на българска почва, а което е още по-страшно – на международното статукво, защото то е много по-опасно, много по-силно и наистина се изисква много по-голяма смелост да се противопоставиш на това статукво.“, коментира още той.

Петър Волгин не пропусна да каже, че „Възраждане“ искат да има референдум, на който българските граждани да решат какво предпочитат – дали да бъдат в НАТО, или предпочитат да бъдат извън НАТО.

„Най-добрият вариант е хората да кажат. Защо никой не ги попита? Това е същото като със смачкания референдум за българския лев. Нали всички евроатлантици са много убедени колко прекрасно нещо ще бъде да влезем в еврозоната. Аз изцяло се доверявам на българския народ, на това, което те кажат. Това, което те кажат, аз ще го приема. Дали то ще бъде, дали на мен ще ми хареса, или няма да ми хареса – няма никакво значение. Но важното е да бъдат питани хората – нещо, което българският управляващ елит категорично отказва да направи.“, допълни Петър Волгин.

Неговите лични наблюдения са, че откакто България е в НАТО, нейната армия е недокомплектувана и страната ни е много по-зле по отношение на въоръжаването.

Източник Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *