Пируетите на Михаил Константинов ПРОДЪЛЖАВАТ! Но сега направи нещо НЕВЕРОЯТНО!

България отблизо
Препоръчвам на народните представители да изберат нова Централна избирателна комисия (ЦИК), както повелява законът, но тя да встъпи в длъжност след евроизборите – толкова е просто.
Това каза проф. Михаил Константинов по повод превзелия публичното пространство казус около просрочения мандат на състава на ЦИК. Според него отложеното встъпване в длъжност е нормална практика, а настоящата ЦИК е най-подходяща за провеждането на европейските избори.
 „Разумната постъпка беше със законова поправка мандатът на тази ЦИК да бъде продължен до евроизборите. Това е напълно законно средство, тъй като мандатът на ЦИК е определен със закон, а не с Конституцията. Това е правено многократно у нас, прави се и по цял свят. Те обаче не направиха това и сега спешно се опитват да „изгасят пожара“, коментира Константинов в ефира на Радио „Фокус”.
Централната избирателна комисия (ЦИК) може да се справи успешно с провеждането на предстоящите евроизбори, само ако голяма част от членовете й бъдат преизбрани, а не заменени, смята Константинов.
Относно преференциите, според него те не избират по-добрите, а повишават интереса към изборите. Българският гласоподавател е свикнал да използва тази опция и отнемането й като инструмент е грешка, изтъкна професорът.
Той коментира и машинното гласуване, което предизвика серия от спорове в пленарна зала. Според него по този начин отново може да се манипулира вота, давайки пример с редица западни страни. „Българските депутати се впускат в нещо, от което цяла Европа се е отказала. Вместо това, у нас би могло да се внедри машинно сканиране на бюлетините, чрез което ще се избегнат грешки с преброяването“, уточни проф. Константинов.
Михаил Константинов отново се впусна да защитава Борисов с голи гърди. И този път измисли нещо ново. Законът бил закон, ама не бил Конституция и затова можело да се нарушава. Алоо, г-н Константинов, докъде ще я докараме така? Вие сте представител на една от най-важните демократични структури. Тази на изборното законодателство. Ако започнем да нарушаваме онова, което Изборният кодекс повелява, това значи, че няма демокрация.
Понеже изборите са единственият легитимен начин, чрез които народът упражнява своята власт. Като почнем да си ги нагласяме законите и изборите, както ни хареса, за каква демокрация можем да говорим? Вие ми кажете г-н Константинов?!
Не може да се прави нова Централна избирателна комисия, ама тя да не провежда избори, а някой друг, който вече не е в състава на ЦИК, той да ги провежда. Къде го дават така? Може би в правителството на Борисов?! Но не и в демократични и законови държави.
А що се отнася до машинното гласуване, професорът пак е в грешка. Машинното гласуване се практикува в Европа. И то с успех. А на нас ни е жизнено необходимо, за да пресече изборните измами.

istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Пируетите на Михаил Константинов ПРОДЪЛЖАВАТ! Но сега направи нещо НЕВЕРОЯТНО!

  1. Тоя Константинов е голям нахалник. Алчността му няма граници. Засрами се бе дърта мутро. Стига с тая алчност, че ще се задавиш !!!

  2. Михаил Константинов е толкова прозрачен , въпреки че се опитва да се представи за обективен и безпристрастен . Просто , благодарение на математическата си специалност , успява да комбинира и компилира всякакви обществени ситуации и тенденции по време на изборите по принципа – „…не е важно как гласувате , важно е кой брои бюлетините .“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *