Писателят Димитър Недков с мрачна прогноза за голяма война и ликвидирането на ЕС през 2023 г

България отблизо

Каква година изпращаме и какво да очакваме от 2023 г?

„Динамиката, в която започнахме да живеем, предсказва свят на генерално пренареждане на ценности, възприятия, човешки взаимоотношения. Ще оцелеят единствено народите, за които от съдбовно значение ще е стойността на земята им и осъзнаването на тяхната идентичност.

 

Без земята няма корени, без корените – няма живот. Родът и земята ще са най-важните ценности от тук нататък за народите“, заяви писателят Димитър Недков в студиото на „Денят ON AIR“ по Bg On Air.

Той посочи за дума на 2022 г. „война“. И уточни, че тя не съществува за ООН като престъпление срещу човечеството.

„Там е записано, че войната е инструмент на международната политика. Дошло е времето, когото да заговорим за нов световен ред, дошло е времето за нова голяма война и сме на нейния праг. Това е прелюдията, трябваше една сцена, украинската, на която да се покани един актьор, украинският, който да изиграе пантомимата на апокалипсиса, който се задава.

Всички говорят за войната, никой не говори за мира. На срещата в САЩ не беше спомената нито веднъж думата мир“, заяви още писателят.

А прогнозата му за дума на 2023 г. е „суверенитет“.

„Човекът да осъзнае собствената си стойност, а не като я е предоставил като добавена стойност на нечии други интереси, както се случва по нашите ширини“, добави Димитър Недков.

Очакванията му са за промени на ниво ЕС и ЕП. 

„Не случайно се чуват призиви за ликвидирането на ЕП като инструмент. Едно от успокояващите неща е, че не е един основният играч. Появяват се няколко главни герои, други са с поддържащи роли. Хубаво е, че повече съдбата няма да бъде решавана от една господстваща сила“, коментира Недков.

Според него ситуацията в България е притеснителна – в ситуация на „действаща хипотеза на полупрезидентска република“.

„В момента по принуда управлява президентската институция. Политическите сили не намериха достатъчно размисъл, че в момента унищожават парламентарната система . Отива ме към безплодните опити да създадем инвитро заченато правителство.  Дари и да има правителство, то няма е в резултат на Рождеството“, завърши писателят.

Tagged

1 thought on “Писателят Димитър Недков с мрачна прогноза за голяма война и ликвидирането на ЕС през 2023 г

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *