Плевнелиев се загрижи за Радев! Вижте какво мрачно бъдеще му предрече!

България отблизо

Росен Плевнелиев цъфна в  БНТ да анализира европредседателството и да избълва поредната порция помия срещу наследника си Румен Радев.

Бившият държавен глава определи като огромен исторически успех за България провеждането на срещата на върха ЕС  за  Западните Балкани. Взеха се  решения, за които  ще се говори с десетилетия, каза той, макар и никой да не разбра какво толкова важно се случи освен преливането от пусто в празно.

„Заявявам най-отговорно: председателството на България на ЕС е огромен исторически успех за България, нещо, което ни изстреля на върха! /На кой връх бе, младоженецо, че върхове много, а от някои се пада зле?!/

Не чух и една лоша дума от европейските лидери  за това колко беше успешно българското председателство. То беше още по-успешно, отколкото очаквахме,  всички ни хвалеха!“

/Е, не е прилично да отидеш на някого на гости и да говориш лошо за него. По-красноречиво беше мълчанието по някои въпроси, но Плевнелиев не го чу, защото така му отърва/.

Благодарение на усилията на България има стратегия, изкована от ЕК за държавите от Западните Балкани, приета в пълен консенсус, каза патетично експрезидентът. Според него, приетата Софийска декларация е „изключително силна и безпрецедентна“.

Той не пропусна и да коментира  „Северен поток 2“. Той не бива да се строи. Този поток  цели да дестабилизира ЕС и част от държавите да  станат зависими от Русия.

По думите му „Северен поток 2“ не е в интерес на България, защото щял да попречи да станем газов хъб.

След което, верен на себе си, се нахвърли на  Русия.

„Русия  не е модел за нас. Руснаците изобщо  не живеят добре. Там липсва всякаква демокрация. Има авторитарен  режим, хората нямат права и свободи.“ И обвини…българските политици и медии, че не смеели да напишат истината за Русия“.

Както се казва – а, стига бе! Явно господинът не чете медии, или си приказва наизуст, или просто говори това, за което му плащат.

Аз съм много притеснен за президента Радев, почти се разплака предшественикът му.

Той е  тръгнал по пътя на популизма, отива на среща с Путин, а това може да му коства  международния си авторитет. Ще спрат да го уважават. Почти всички политически сили в България, с изключение на ГЕРБ, непрекъснато търсят близост с Русия, а това сваля авторитета им и започват да играят деструктивна роля, заяви Плевнелиев.

Радев си прави криво сметките! Това демонстративно отиване при Путин е огромна грешка, крачка назад в българската демокрация, размаха ръчички Роско.

Само преди два дни Меркел беше при Путин!

Защо нашият „политически анализатор“ премълча този факт?

Защо не я нарече популистка, ретрограден политик и не предрече, че ще й се срине имиджа?

Ами защото не смее!

Друго си е да захапе Радев.

Не че на президента му пука от скимтенето на бивши ирландски пастирки!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Плевнелиев се загрижи за Радев! Вижте какво мрачно бъдеще му предрече!

  1. Ирландските пастирки са порода кучета с потекло, а Плевналиев и помияр (уличен и гнуслив).

  2. Боже Господи! Виж Ти кой говори? Подлогата на запада! А ние бяхме потърпевщите да изтърпим тъпотията му в маниери, изрази и действия! Направи за срам цяла нация и остави запада с впечатление че всички българи са като него! Той беше най-голямата грешка в българската президентска история! Ако все още държим на себе си и нашия авторитет, то стига сме го показвали и стига сме напомняли за миналото, чрез неговия образ!И няма нужда от неговите критики и съвети, защото преди да довърши изречението, бива хвърлено на боклука от народа! Избрали сме си Президент за чудо и приказ! Той винаги е прав във решенията си! Ревнувайте нещастни некадърници! Дано злобата ви задави!

  3. Не само Меркел беше на посещение при Путин. След Радев, предстои и на Макрон да отиде при Путин, точно след неговото (на Радев) посещение. Това, че Плевнелиев премълчава този факт, не ме учудва. Но, джурналистите? Те какво седят и кимат само с глава на всичко, което им се казва! Защо не го попитат, защо Меркел и Макрон могат да се срещат с Путин, а Радев щял да дръпне българската демокрация назад, видите ли!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *