Плевнелиев скандално: Радев е отказал среща с американския министър на отбраната!

България отблизо

Индиректно доставяме оръжие за Украйна. Това заяви в предаването „Денят на живо“ по NovaNews Росен Плевнелиев, президент на Република България в периода 2012-2017 г.

„Управляващите не са честни към българския народ от гледна точка на доставката на оръжие, защото според мен индиректно тя се случва. Поне да го кажат в прав текст, бих се радвал да бъдат почтени. Доставяме оръжие на Украйна и това е правилното действие. Излезте, кажете го. Според мен се случва индиректно чрез финансирането през ЕС и вероятно през „Кинтекс“, добави той.

„Имам притеснение защо американският министър на отбраната не се срещна с Радев. Тази среща е отказана от президента. Въпросът е защо“, попита Плевнелиев.

Според него управляващата коалиция е най-лошо скроената някога.

„Невъзможна коалиция, поставена на изключително нестабилната основа на омразата към ГЕРБ и Бойко Борисов. От самото начало тази коалиция беше много погрешно скроена. Тази четворна коалиция не може да стъпи и на малкия пръст на Тройната коалиция, която имаше добра комуникация с медиите и хората“, коментира Плевнелиев.

По думите му предсрочни избори със сигурност ще има, като по-скоро популистките, според него, партии – „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“, ще развалят коалицията.

„Системните партии – БСП и „Демократична България“, ще се опитат да го добутат до местните избори догодина. Когато популистките партии – ПП и ИТН усетят, че това се случва, имат интерес да бутнат коалицията преди това. Те печелят единствено когато има извънредни избори и те не са 2 в 1“, посочи той.

Неговото мнение е, че качването на премиера Кирил Петков на ТИР е пример за популизъм.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *