Плевнелиев шашна народа с неочаквана новина за бъдещето на Борисов!

България отблизо

„Очаквах от Кирил Петков да излезе в Народното събрание (НС), да организира дебат, да каже защо в този геополитически момент е важно да заемем правилната позиция. Той по някакъв начин се скри и остави парламента да взима решение. Така даде инициативата на ГЕРБ, която се възползва максимално“. Това каза президентът в периода 2012 – 2017 г. Росен Плевнелиев по отношение на вдигането на ветото на Република Северна Македония (РСМ) за започването на преговори за членство в ЕС. 

По думите му сега всичко е в ръцете на правителството.

 

„Радвам се, че хванахме последния вагон на последния влак. Особено благодаря на ГЕРБ и техния лидер, които успяха да вземат завоя в труден момент. Благодаря и на ДПС, и на ДБ, които в парламента изковаха решение, което е важно за България“, каза още той в сутрешния блок на bTV.

Бойко Борисов ми каза вчера, че е готов да се оттегли като лидер на ГЕРБ„, такава бомба хвърли Плевнелиев.

„Борисов e готов да го направи и го е заявявал многократно, включително и в разговори с Кирил Петков. Борисов винаги е бил за европейското развитие на България. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той си е създал. И той ще продължи в тази партия да бъде основният фактор“, добави той.

Плевнелиев обясни, че Борисов ясно осъзнава, че хората ще искат да видят нови лица.

„Той винаги е бил готов да постави решенията пред собственото си его и разрушителността. И аз съм сигурен, че той може да бъде част от един позитивен сценарий, в който България се ускорява за стратегически инвестиции, златен дъжд от еврофондове, влизане в еврозоната и в Шенген“, добави Плевнелиев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *