Политическите скандали крият нещо много по-страшно! Вижте какво ни чака!

България отблизо

Политическите скандали в България са само върхът на айсберга.

И своеобразен начин да скрият от хората истината, която ще ни връхлети още в края на тази година. Рекордна обезценка на парите ни и рекордна инфлация крият от нас икономистите.

През септември у нас инфлацията е достигнала  3,6 процента, Каза журналистът Кузман Илиев. За това никой не говори, никой не светва червената лампа пред обществото. Парите ни губят стойност с рекордни темпове и обедняваме ден след ден.

Заплатите растат бавно, пенсиите символично, в същото време цените скачат.

Поскъпнаха ток, парно, газ, горива, вода, хляб, всички хранителни стоки и услуги. В момента за едни и същи пари купуваме по-малко продукти и услуги. Спиралата започва да се върти и да ни засмуква. И понеже става бавно, никой не го усеща, освен хората с най-ниски доходи. Но темповете ще продължават да растат и ще се отрази и на по-платежоспособните.

Горят и парите в банките. Влоговете са с с лихва 0,3 процента, а инфлацията е десет пъти повече. Всеки, който има депозити, не печели, а губи пари при това всеки месец. Спестяванията се се стопяват и все повече се превръщат в хартийки.

Това явление се нарича “реална отрицателна лихва” и създава условия  да се “вадят парите от дюшека” и да се инвестират. Хората започват да купуват жилища, които в момента са много скъпи и след време ще поевтинеят, балонът ще се спука и вложителите ще изгубят част от дадените пари. Други се втурват да се запасяват с акции, но и техните цени са надути, нямат реална стойност, този балон също ще се спука, защото производството у нас намалява и само опитните играчи могат да извлекат полза от такива вложения.

Обикновеният българин ще бъде прецакан!

Някои отварят магазини, запасяват се със стока с цел бърза възвращаемост, но пазарът е свит и повечето фалипат.

В момента правителството замазва инфлацията с по-високи заплати. Но това са хартийки, които изгарят бързо. Освен това заплатите са само в някои сектори.  И започваме да харчим повече, но всъщност стандартът ни не се повишава.  Днес харчим богатство, което ще ни е нужно утре. Днес се правят рискови инвестиции, които утре ще се окажат грешни. А лихвите тепърва ще тръгват нагоре, което ще погълне всички, купили нещо голямо с кредити.

Инфлацията е най-опасният икономически феномен – тя буквално оголва спестяванията на  населението, направо ги изсмуква, кара хората да затънат в дългове и започва тежка криза.

Кризата у нас вече е започнала, но засега управляващите я крият. Но скоро тя ще се стовари като чук върху главите ни. Още с първите сметки за ток и парно и новият скок на цените, който се задава през ноември.

Дерзай, народе!

Или се бори срещу тези, които те вкараха в блатото!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Б. А. Тази статия е оригиналът! В който и сайт да я видите после, предупреждаваме, че е преписана без наше съгласие. 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *