Политолог защити Караянчева: Тя правилно говори с остър тон, защото електоратът е такъв и иска да го понахокат

България отблизо

Политологът Георги Харизанов коментира изказванията на председателя на Народното събрание, според които Цветанов се е превърнал в поддръжник на президента

„Когато човек заема високи политически постове, не трябва да се притеснява от това какво говори. Свободата на словото важи за всички. Всеки има право да избира начина си на изразяване. На нейно място не бих използвал подобни аргументи, но тя има правото да избира”, каза  Харизанов за изказването на Цвета Караянчева.

 

„Надъхването на партийния актив изисква един начин на говорене, а форматът в Народното събрание – друг“, каза той. „Човек трябва да не се притеснява от това, което говори, без значение от формата, когато заема високи политически постове. Обществото след няколко месеца ще обсъди кой прав кой крив“, добави той.

Това пък бе по повод на думите: „Като не харесвате магистралите на ГЕРБ, ходете пеша!“

„Стилът на говорене на Караянчева е експресивен, агресивен. Това е тя и за нейният регион върши работа“, подчерта политологът като три пъти повтори, че той не би се изказвал по начина, по който го направи Караянчева в Лом.

 

„Профилът на искрения избирател на господин Цветанов би бил изключително интересен. Ако видя такъв, бих искал да поговоря с него“, призна с усмивка той. По думите му Цветанов едва ли ще влезе в парламента с политическия си проект, затова няма смисъл да се говори дали някой би се коалирал с него.

Б.Р.

Г-н Харизанов!

Наистина ли електоратът на ГЕРБ е толкова необразован и немотивиран, че трябва да му  се крещи и да го обиждат, за да се размърда?

Наистина ли трябва да се ругаят избирателите, за да се поддържа партийната им готовност и самоотдайност?

Наистина ли е и неискрен на всичкото отгоре?

Само за едно сте прав. Езикът на Караянчева може да върви на махленска сбирка в Кърджали.

Но в устата на парламентарен шеф звучи грозно и обидно.

А народът не е прост и не обича да го хокат и навикват!

За електората ви – не знаем!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *