Политолог разкри защо Борисов не смее да се изправи срещу Радев на изборите

България отблизо

Бойко Борисов не би се изправил срещу Румен Радев, ако няма абсолютната сигурност, че ще спечели тези избори, затова няма да го направи. Това заяви политологът Георги Киряков.

 

Ако Борисов се изправи срещу Радев, избирателите ще излязат масово да гласуват срещу Борисов, независимо дали харесват или не харесват Радев, смята Киряков.

По думите му Бойко Борисов от доста време насам иска „да се приюти, да намери пристан в президентската институция“, но „не му е дошъл шансът, не му е дошъл редът“ да се кандидатира за президент.

 

Според Георги Киряков логиката на ДБ да издигнат собствен кандидат за президент е този кандидат „да тегли влака, да дърпа листите“, като през това лице ще се преброят собствените избиратели.

 

Политологът изтъкна, че „този разкрач, който в момента са заели, ще им донесе разочарование“ – както на лидерите, така и на избирателите, след като не се присъединяват към фронта, изграден от президента, а техният кандидат няма да бъде Христо Иванов.

 

„Ще извадят кандидат, който няма да успее по какъвто и да е начин да уязви кандидатурата на Румен Радев.“

 

Всичко, което можеше да загуби като грешки на своя служебен кабинет, Радев си го връщаше обратно като подкрепа при всеки контраудар от страна на ГЕРБ, коментира още политологът.

 

Киряков е на мнение, че ДПС ще излезе със собствен кандидат с турско име, а подкрепилите този кандидат много лесно ще могат да ги „търгуват“ на балотажа срещу Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *